Nyheder
Jobs


Tomgangen for butikker stiger: Det kan mærkes hos mægler


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 5 september 2023 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Udbuddet af ledige butikslokaler ligger på det højeste niveau i tre år, viser opgørelse.

Som helhed har landet butikker klaret sig godt igennem de voldsomme kriser, men nu begynder svaghedstegnene at melde sig.

Det samlede detailsalg faldt markant i juli, viste tal fra Danmarks Statistik for nylig, og ude i handelsgaderne bliver der stadig kortere mellem de tomme og mørke huller.

Ifølge en opgørelse fra Ejendomstorvet.dk er udbuddet af ledige butikslokaler steget i tre kvartaler i træk til det højeste niveau siden slutningen af 2020.

Udbuddet ligger på 3,0 procent.

- På tre kvartaler er det samlede udbud steget med 86.000 kvadratmeter – det svarer fx til næsten 30 Føtex- eller Meny-supermarkeder, siger Jakob Wegener, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Stigende renter og uro på dagligvaremarkedet

Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech kan de godt mærke, at der er kommet flere ledige lokaler. Den store uro på dagligvaremarkedet bærer en stor del af ansvaret.

- Blandt årsagerne er, at lukkede Aldi-butikker – og i Østdanmark også Irma’er – er kommet ud på markedet, endda kort efter at flere detailkæder, fx inden for tøj, har trimmet deres net af butikker. En anden årsag er, at mange forbrugere er forsigtige, selv om danskernes bankkonti bugner, og beskæftigelsen fortsat er høj, siger Frank Heskjær, chef for detailhandel hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

- Men renten stiger, der er stadig krig, og de seneste tal fra Danmarks Statistik viste et dyk i detailsalget i juli, siger han.

Ejendomstorvet.dk er ejet fælles af landets erhvervsmæglere ligesom "søsterportalen" Boligsiden.dk. På landsplan er lidt over 9.700 erhvervslejemål og ejendomme udbudt via Ejendomstorvet.dk i øjeblikket, heraf lige knap 2.000 lokaler til butikker, spisesteder, cafeer og takeaway.

LÆS OGSÅ: Moderne handelsgade melder nu om fuld belægning
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her