Nyheder
Jobs


Livsnerven forsvandt: Nu står Flying Tiger med milliardunderskud


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 15 juni 2021 kl. 10:10 af: Kristian Holgersen

Under coronakrisen blev det vigtigste taget fra Flying Tiger, lyder det fra topchefen. Han skal nu håndtere et gigantisk underskud.

Allerede i starten af juni begyndte den nye bestyrelsesformand for Flying Tiger Copenhagen - Nikolaj Vejlsgaard - at forberede omverden på det kommende årsregnskab.

Det skete i et interview med Børsen, hvor han slog fast, at den store butikskæde nok skulle overleve.

På daværende tidspunkt stod det ikke klart, hvorfor han ligefrem talte om overlevelse. Men det gør det nu. Hele årsregnskabet for 2020 er nemlig blevet lagt frem, og det tegner et billede af en butikskæde sendt i knæ af coronakrisen.

Underskuddet i Zebra A/S - selskabet bag Flying Tiger Copenhagen - lyder på intet mindre end 1,5 milliarder kroner. Det er på et helt andet niveau i forhold til de foregående år.

Ifølge Flying Tiger Copenhagen har restriktionerne gjort det svært at holde forretningen kørende.

- Vi er afhængige af trafik på gaderne og kunder i vores butikker, så vi forventede at resultatet for 2020 ville være negativt påvirket af pandemien og de medfølgende restriktioner, siger Martin Jermiin. Han er adm. direktør i Flying Tiger Copenhagen.

De fleste af kædens 856 butikker blev lukket ned i længere perioder af 2020, og det har været med til at sænke omsætningen med 33 procent til 3,4 milliarder kroner.

Nedgangen i salget har været den primære årsag til det massive underskud, skriver ledelsen af Flying Tiger Copenhagen i årsrapporten.

Klar til at gå i offensiven

Det danske investeringsselskab Treville overtog for nylig ejerskabet af Flying Tiger Copenhagen fra kapitalfonden EQT og stifteren Lennart Lajboschitz, som dermed gav helt slip på sit store livsværk.

Med nye ejere ombord er Flying Tiger Copenhagen klar til at gå i offensiven trods det økonomiske tilbageslag. En strategi med de tre hovedpunkter digital udvikling, inspirerende produkter og international ekspansion skal få væksten tilbage.

- Det betyder, at vi åbner mere end 200 nye butikker i de kommende to år. Efter et hårdt 2020 i skyggen af ​​pandemien ser vi nu fremad og er igen klar til vækst, siger Martin Jermiin.

- I samarbejde med tredjeparter vil vi styrke onlinesalget og vores digitale platforme i Europa. Vi vil møde vores kunder på de platforme, de bruger, og stadig give dem Flying Tiger Copenhagen-oplevelsen, siger Martin Jermiin.

LÆS OGSÅ: Flying Tigers nye formand er sikker: Selskabet kommer til at overleve
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her