Nyheder
Jobs


Selskabet bag Nemlig.com kræver dementi efter coronahistorie



Mandag den 13 september 2021 kl. 10:50 af: Kristian Holgersen

Historier om chauffører, der møder på arbejde med coronavirus i kroppen, får Nemlig.coms moderselskab til at fare i flint.

Flere af de chauffører, som kører dagligvarer ud til udsatte borgere i Københavns Kommune, har været smittet med coronavirus uden at melde sig syge.

Det fremgår af en rapport om chaufførernes arbejdsforhold fra Københavns Kommune, som DR har fået fingrene i. Rapporten bygger på kontrakter, timesedler og interviews med otte chauffører.

Leveringen af dagligvarer bliver klaret af virksomheden Intervarer A/S, som er moderselskab til onlinesupermarkedet Nemlig.com. Her bliver rapportens beskyldninger afvist med krav om et dementi fra Københavns Kommune.

- Vi har i dag tjekket corona-app'en hos alle de transportvirksomheder, der kører varer ud i Københavns Kommune for Intervare. De har dokumenteret, at ingen af de selvstændige vognmænd, som kører varer ud, har været Covid-smittede,siger Mikkel Pilemand i en pressemeddelelse. Han er kommerciel direktør for Intervare A/S.

- Så vi ved ganske enkelt ikke, hvor de anonyme påstande stammer fra, som Københavns Kommune har skrevet ind i en kritisk rapport om Intervare, og som overborgmester Lars Weiss (S) nu fremturer med i pressen.Derfor må Københavns Kommune nu dokumentere påstanden eller dementere,siger Mikkel Pilemand.

Intervare A/S og Københavns Kommune har været på kant med hinanden gennem en længere periode.

I Københavns Kommune mener man ikke, at arbejdsforholdene er tilstrækkeligt gode for chaufførerne. Det har Intervare A/S flere gange afvist - blandt andet med henvisning til, at opgaverne bliver klaret af selvstændige transportfirmaer.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com og Københans Kommune går i totterne på hinanden




Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her