Nyheder
Jobs


Ruller nyt smileymærke ud i landets butikkerTirsdag den 3 oktober 2023 kl. 11:43 af: Redaktionen

De gamle smileyrapporter, som forbrugerne kender fra butikker, slagtere og spisesteder, bliver nu skiftet ud med en nyere model

Sedlerne med smileyrapporter bliver skiftet ud, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Siden 2001 har det lille, runde ansigt med varierende glædesudtryk fortalt kunderne om alt lige fra hygiejne og sporbarhed til opvarmning og nedkøling i landets caféer, butikker og restauranter.

Fra oktober vil forbrugerne blive mødt af et mere enkelt smileymærke, hvor de seneste tre kontrolresultater vil fremgå.Vil man vide mere, kan man få adgang til flere information ved hjælp af en QR-kode.

- Smileyordningen har gennem mere end tyve år været et velkendt flagskib for fødevaresikkerheden hos vores fødevarevirksomheder. Hele 90 procent af danskerne tilkendegiver, at de navigerer efter mærket, når de skal fylde køleskabet op eller nyde en aften med mad og drikke, siger fødevareminister Jacob Jensen (V).

- Derfor er jeg også glad for, at det fremover fortsat vil være enkelt men samtidig gøres mere tidssvarende at afkode, hvordan Fødevarestyrelsen sidst har vurderet eksempelvis rengøringen af køkkenet eller temperaturen i kølerummet, siger han.


Fakta: Det nye smileymærke

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri


LÆS OGSÅ: Kendt mærkning oplevede vækst trods udfordringer i detailhandlen
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her