Nyheder
Jobs


Overskuddet dykker i Holch Povlsens store familieselskab


Foto: PR
Onsdag den 23 november 2022 kl. 10:09 af: Kristian Holgersen

Selvom fornuftig vækst i eksempelvis Normal trækker op, så forsvinder meget af overskuddet fra Holch Povlsens store holdingselskab.

Anders Holch Povlsen kan sætte dobbeltstreg under et overskud på 2,2 milliarder kroner før skat i det nye årsregnskab for holdingselskabet Heartland A/S.

Det er væsentligt mindre end året forinden, hvor der stod hele 7,7 milliarder kroner på bundlinjen.

I Heartland A/S samler Anders Holch Povlsens sine mange forretninger, som blandt andet inkluderer modekoncernen Bestseller og butikskæden Normal, mens ejerandele i giganter som Zalando og Klarna også vejer tungt.

Med så store virksomheder samlet under samme tag, så svulmer tallene i regnskabet i sagens natur op. Årets samlede omsætning runder 50 milliarder kroner for første gang nogensinde.

Den adm. direktør i Heartland, Lise Kaae, bemærker den faldende bundlinje i en kommentar til regnskabet.

- Vores resultat er naturligt påvirket af den negative, globale udvikling, som har præget det forgangne år, og som fortsat sætter dagsordenen på de finansielle markeder, siger hun og fortsætter:

- Vi kunne godt ønske os et stærkere resultat, men det betyder ikke, at vi kommer til at ændre vores langsigtede, strategiske fokus. Vi er en solid, familieejet virksomhed, der har nogle særlige forudsætninger og muligheder for at tænke langsigtet, og det vil vi fortsætte med, siger Lise Kaae.

Butikskæde trækker op

To af vækstmotorerne i Heartland er Bestseller og Normal, som begge kan se tilbage på et solidt regnskabsår.

Modsat har virksomheder indenfor e-commerce oplevet vigende vækst, og særligt Heartlands teknologi-virksomheder har haft markante kursfald i tråd med den generelle tendens på finansmarkederne.

- Det påvirker os naturligvis at se en række af de virksomheder, som vi har stærke relationer til, blive udfordret af makroøkonomiske forhold, som er uden for deres kontrol, siger Lise Kaae og fortsætter:

- Generelt oplever vi dog en væsentlig robusthed på tværs af vores portefølje, og det gør os optimistiske på den lange bane, som er det afgørende fokus for os.


HEARTLAND A/S

Omsætning
2021/22: 50,5 (mia. kr.)
2020/21: 39,2
2019/20: 32,3
2018/19: 32,4

Resultat før skat
2021/22: 2,2 (mia. kr.)
2020/21: 7,0
2019/20: 0,4
2018/19: 1,8

Kilde: Heartland A/S


LÆS OGSÅ: Påpasselige Holch Povlsen: Den stærke medvind vender nu
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her