Nyheder
Jobs


Nyudviklet app hjælper folk afsted til fysiske butikkerTirsdag den 21 marts 2023 kl. 10:05 af: Kristian Holgersen

Butikker kan være svære at overskue for folk med handicap. En nyudviklet app skal hjælpe dem.

For de fleste er supermarkeder og tøjbutikker en triviel del af hverdagen.

Sådan er det bare ikke for alle. Fysiske butikker kan være svære at overskue for folk med handicap - om det så er på grund af autisme, gangbesvær eller manglende syn.

Appen Inklusiv forsøger nu at hjælpe folk afsted til butikkerne. Brugerne kan bestille tid til personlig service hos en butiksassistent, som kender til den pågældendes udfordringer på forhånd.

- Målet er, at alle uanset om de har angst, autisme, anvender kørestol eller er blinde, har mulighed for at handle dagligvarer eller tøj selvstændigt og deltage ligeværdigt i samfundet, og så tror jeg også, at Inklusiv kan være en god hjælp for forældre til børn med særlige behov til at få den fornødne støtte og ro under besøg i fysiske butikker, siger Kristian Schou Hedegaard, som er en af initiativtagerne til appen.

Kristian Schou Hedegaard mistede synet som 27-årig. For ham kan indkøb af dagligvarer og tøj være så overvældende, at han helt må opgive at tage afsted.

De første butikker er med

I løbet af de kommende måneder vil Inklusiv få en række butikker ind på appen. Fra starten vil Bahnes butikker være blandt de tilgængelige.

- Bahne og Inklusiv har indgået et samarbejde, hvor vi vil gøre det lettere for kunder med handicap, at få den nødvendige hjælp, når de handler, siger Benjamin Røpke, adm. direktør i Bahne.

- Dette vil skabe tryghed for både vores personale og for vores kunder, og vi føler, at dette samarbejde vil bringe os tættere på kunderne og i sidste ende forhåbentligt også give os mulighed for at hjælpe dem med at handle", siger Benjamin Røpke, Administrerende Direktør, Bahne.

Appen Inklusiv er udviklet af Kristian Schou Hedegaard, Nicolai Lissau og Zoe Nattestad.

LÆS OGSÅ: Inflation giver populær app endnu mere medvind
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her