Nyheder
Jobs


Nye tal: Butikker oplever mange forgæves rekrutteringer


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 28 juni 2021 kl. 11:56 af: Kristian Holgersen

For tiden kan det være svært at opstøve kvalificeret arbejdskraft. Det gælder også for butikkerne, viser en frisk opgørelse. 

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er stigende. Det fremgår af en ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som kaster lys over mængden af forgæves rekrutteringer.

I alt ligger den forgæves rekrutteringsrate på 22,5 procent for juni, hvilket er en stigning fra 20,6 procent i marts.

Der er tale om en forgæves rekruttering, hvis en virksomhed ikke får besat en opslået stilling, eller hvis stillingen bliver besat af en medarbejder, der ikke har de efterspurgte kvalifikationer.

Tallene for detailhandlen ligger over gennemsnittet: Inden for stillingsbetegnelsen butiksassistent er der registreret 2.980 forgæves rekrutteringer - og det giver en rate på 24 procent. Stillingen butiksmedhjælper tegner sig for 970 forgæves forsøg og ligeledes en rate på 24 procent.

- Det er på alle måder en frustrerende udvikling at være vidne til. Der er et akut behov for at tage action på virksomhedernes stigende rekrutteringsproblemer, siger Peter Halkjær, der er arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

- Hvis ikke der handles fra politisk side, så risikerer vi at misse en stor del af det opsving, som de fleste økonomer ellers mener, er lige om hjørnet. Danske virksomheder vil ikke kunne følge med ordrerne, og det vil koste vækst, arbejdspladser og indtægter til samfundet. Der er alle gode grunde til at handle hurtigt, siger Peter Halkjær.

LÆS OGSÅ: Velkørende kæde jagter mange nye medarbejdere til butikkerne
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her