Nyheder
Jobs


Modtager millionbøde for at diktere forhandlernes priser


Foto: Colourbox
Fredag den 18 marts 2022 kl. 11:57 af: Redaktionen

Gennem flere år har en producent haft aftaler med sine forhandlere om at holde sig til de vejledende priser.

Konkurrencerådet har udstedt en bøde på otte millioner kroner til virksomheden HTS Besafe, som producerer baby- og børneprodukter.

Fra 2015 til 2020 har HTS Besafe indgået aftaler med en række af sine forhandlere om, at de skulle holde sig til den vejledende udsalgspris på nogle af virksomhedens produkter.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har forhandlerne ikke haft mulighed for at sælge nogle autostole og nogle af de såkaldte ”voksiposer” med rabat. Samtidig har HTS Besafe begrænset onlinesalg af produkter fra flere af forhandlernes webshops.

Den slags flugter ikke med konkurrenceloven, fortæller Konkurrencerådets formand, Christian Schultz.

- Det går ud over kunderne, når en leverandør forlanger, at forhandlerne holder sig til de vejledende priser. I denne sag har leverandøren tilmed hindret forhandlerne i at sælge nogle af leverandørens produkter på nettet. Det begrænser alt sammen den effektive konkurrence, siger han i en pressemeddelelse.

HTS Besafe har accepteret en bøde på 8 millioner kroner for overtrædelsen og har været med til at opklare sagen.

- Som en formildende omstændighed for bødens størrelse har det haft betydning, at HTS Besafe gør en aktiv indsats for, at alle virksomhedens medarbejdere overholder konkurrenceloven og at virksomheden har medvirket til opklaringen af sagen, fremgår det af pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Byggemarkedskæde kalder stor bøde for urimelig
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her