Nyheder
Jobs


Midt i travlheden på black friday rammer kedelige tal detailhandlenFredag den 25 november 2022 kl. 11:53 af: Kristian Holgersen

Mens kasseapparaterne snurrer under black friday bliver den seneste opgørelse af detailsalget fremlagt. Og den peger nedad.

Lige nu har mange af landets butikker ekstra travlt på grund af black friday.

Samtidig kan Danmarks Statistik offentliggøre tal for detailsalget i oktober, som byder på den største tilbagegang i månedsvis.

Fra september til oktober faldt detailsalget med 1,7 procent, når der korrigeres for prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage.

- Den seneste udvikling betyder, at detailsalget er ved at være tilbage på niveauet før COVID-19. Udviklingen ses også i Konjunkturbarometrene for detailhandel, hvor forventningerne til omsætningen har været negative gennem det seneste halve år, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til tallene.

Salget inden for kategorien dagligvarer voksede en smule, men det var ikke nok til at kompensere for større fald inden for beklædning mv. og andre forbrugsvarer.

Trods det svigtende detailsalg, så ligger niveauet stadig i et nogenlunde leje, lyder vurderingen fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Bunden er således ikke gået komplet ud af danskernes købelyst, og i oktober lå detailsalget på niveau med det, som var gældende før coronakrisen, skriver han i en analyse på bankens hjemmeside.

- En hånd under detailsalget er rekordmange i arbejde i Danmark, mens danskernes bankkonto bugner med mere end 1.000 mia. kr. Det giver en buffer i en tid med modvind og højeste inflation i 40 år, skriver han.


DETAILSALGET

Procentvis ændring i forhold til foregående måned / tre måneder.
Tallene er korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving.

Detailhandel i alt
Aug: 0,4
Sep: -0,4
Okt: -1,7

Fødevarer og andre dagligvarer
Aug: 1,6
Sep: -2,6
Okt: 0,6

Beklædning mv.
Aug: 0,9
Sep: 2,6
Okt: -4,7

Andre forbrugsvarer
Aug: -0,7
Sep: 1,0
Okt: -3,1

Kilde: Danmarks Statistik


LÆS OGSÅ: Mange butiksansatte bliver angrebet verbalt på travle udsalgsdage 
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her