Nyheder
Jobs


Makkerparret Ole og Steen taber millioner i fælles satsning


Foto: Colourbox
Fredag den 9 juli 2021 kl. 11:15 af: Kristian Holgersen

De to stiftere af Lagkagehuset kæmper med at gøre deres kaffekoncept til en indbringende forretning.

I 2018 købte stifterne af Lagkagehuset - Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen - virksomheden Copenhagen Coffee Lab, som både rister kaffe og har egne caféer.

Trods navnet ligger caféerne primært i udlandet. Lige nu tæller kæden 25 lokationer i blandt andet Tyskland, Portugal og Frankrig. På det danske marked er der et showroom og et risteri.

Gennem 2020 har Copenhagen Coffee Lab tabt omkring fire millioner euro - svarende til næsten 30 millioner kroner. Det stempler ledelsen som “utilfredsstillende” i årsrapporten for Copenhagen Coffee Lab Holding ApS.

Året før lød underskuddet på 2,2 millioner euro.

- Udviklingen er delvist drevet af hele situationen omkring pandemien, skriver ledelsen, som heller ikke kan se sorte tal nærme sig i horisonten.

- Det forventes, at markedssituationen normaliserer sig i 2021. Pandemien vil dog fortsat at have en negativ indflydelse på koncernens resultater i 2021, hvor et negativt resultat også er forventeligt, skriver ledelsen i årsrapporten.

Ole Kristoffersen er bestyrelsesformand i Copenhagen Coffee Lab, mens Steen Skallebæk er adm. direktør. Da de købte virksomheden i 2018 bestod den af et risteri, 25 kaffebarer på hjul under navnet Kalles Kaffe, mens der var åbnet egne caféer i Tyskland og Portugal.

Siden er Kalles Kaffe solgt fra til den tidligere ejer. Til gengæld begyndte Copenhagen Coffee Lab at åbne caféer på stribe. I 2020 var det målet at fordoble antallet, men på grund af coronakrisen blev der sat en midlertidig stopper for det projekt, skriver Fødevarewatch.

LÆS OGSÅ: Lagkagehusets topchef blæser til angreb efter kæmpe underskud
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her