Nyheder
Jobs


Lars Larsen-kæde får opfyldt drøm om udenlandsk ekspansion


Foto: detailfolk.dk
Fredag den 9 juli 2021 kl. 09:57 af: Kristian Holgersen

Forhandlingerne er endelig på plads: En af kæderne i Lars Larsen Group overtager nu en svensk konkurrent. Og den skal vokse.

Allerede i slutningen af maj kunne den adm. direktør i SengeSpecialisten afsløre, at man var tæt på at overtage den svenske kæde Sängjätten.

Direktøren - Martin Amstrup Bang - havde egentlig foretrukket at holde den kommende handel - som han har kaldt den perfekte mulighed for at opfylde vores drøm om ekspansion til udlandet - tæt ind til kroppen, indtil underskrifterne var i hus. Men parterne var tvunget til at spille med åbne kort af hensyn til regler på aktiemarkedet.

Efter en halvanden måneds tid kan Martin Amstrup Bang så endelig slå fast, at overtagelsen er en realitet. Fra i dag - fredag den 9. juli - er Sängjätten officielt en del af SengeSpecialisten.

Sängjätten, der lige nu består af 20 svenske butikker, skal være endnu større. Som en del Lars Larsen Group har SengeSpecialisten de økonomiske ressourcer til at sætte gang i en ekspansion, lyder det fra direktøren.

- Vi glæder os til at komme til Sverige og udvikle forretningen og åbne flere butikker, siger Martin Amstrup Bang i en pressemeddelelse.

SengeSpecialisten har i forvejen 31 danske butikker.

Lars Larsens DNA

Da SengeSpecialisten for nylig kunne præsentere det andet overskud i træk efter flere år med økonomiske vanskeligheder, begyndte direktøren for første gang at lufte idéen om en international satsning.

- Lars Larsens dna var jo, at vi skal ekspandere ud over landets grænser, har Martin Amstrup Bang tidligere sagt.

I stedet for at starte fra nul, så giver det mere mening at få sig til en hel stribe butikker på én gang. Et opkøb var den bedste måde at ekspandere på, vurderer direktøren.

- Der er mange synergier mellem SengeSpecialisten og Sängjätten. Vi er begge specialister i søvn med fokus på rådgivning og individuelle løsninger. Begge kæder har et premium sortiment, og så er sovekulturen i Danmark og Sverige meget ens, siger Martin Amstrup Bang.

- Samtidig giver det selvfølgelig en stor gevinst, at vi med et opkøb allerede fra begyndelsen får en bred geografisk dækning i Sverige, hvilket giver det optimale udgangspunkt for yderligere ekspansion, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Milliardhandel: Lars Larsen Group køber kendt sofa-konkurrent
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her