Nyheder
Jobs


Imerco: Den stærke vækst ramte muren tidligt sidste år


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 21 marts 2023 kl. 11:15 af: Kristian Holgersen

Efter en flyvende start løb Imerco ind i en masse udfordringer, som trækker ned i årsregnskabet. Men nu kan direktøren igen se vækst.

I starten af 2022 stod den på høj vækst, lyder meldingen fra isenkræmmerkæden Imerco, der har over 160 butikker over hele landet.

Det varede bare ikke ved. Væksten løb nemlig ind i en mur bestående af høje energipriser, stigende inflation og rekordlav forbrugertillid.

Udfordringerne trækker spor efter sig i årsregnskabet, hvor det samlede resultat på 1,5 millioner kroner før skat er lavere end forventet.

Omsætningen på 1,5 milliarder kroner ligger på niveau med året før.

Alligevel kan ledelsen og den adm. direktør i Imerco, Frederik Brønnum, vende tommelfingeren i vejret. Resultaterne er med andre ord tilfredsstillende.

- I et marked, der var særdeles udfordrende, øgede Imerco sin markedsandel, og året sluttede meget positivt, hvor den helt afgørende julehandel udviste omsætnings- og indtjeningsvækst med den bedste omsætning nogensinde i december måned, siger Frederik Brønnum i en pressemeddelelsen.

Store investeringer giver frugt

Gennem 2022 havde Imerco gang i to store projekter, som direktøren kalder skelsættende.

I maj blev automatisk pluk på centrallageret taget i brug, og senere på året kunne isenkræmmerkæden præsentere en stor opdatering af hjemmesiden Imerco.dk.

- Det var også et projekt, som havde været et år undervejs, da det ikke blot var et nyt website, men en helt ny digital forretningsplatform, siger Frederik Brønnum.

Nethandlen stod for 28 procent af den samlede omsætning i 2022, og Imerco har planer om at investere endnu mere i samspillet mellem den digitale og fysiske del af forretningen.

- Resultaterne skabes gennem digital markedsføring, en velfungerende online platform, en logistikoperation, der sikrer hurtige leveringer til kunderne og et fintmasket butiksnet, hvor medarbejderne tager de nye løsninger helt ud til kunderne, Frederik Brønnum.

Væksten vender tilbage

Efter en række svære måneder er væksten vendt tilbage i Imerco. Det begyndte allerede med en god julehandel, og de første tegn for i år ser også gode ud.

- 2023 er begyndt positivt med den bedste januar nogensinde og flot vækst i både omsætning og indtjening, siger Frederik Brønnum og fortsætter:

- Vi forventer fortsat at øge vores markedsandel, omsætning og indtjeningsgrad. I en tid med historisk lav forbrugertillid, stigende renter og høj inflation er forventningerne til fremtiden på kort sigt naturligvis forbundet med større usikkerhed, som vi imødegår med fortsat skarpt fokus på omkostningsstyring.

LÆS OGSÅ: Overskuddet ligger usædvanlig lavt hos landsdækkende kæde
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her