Nyheder
Jobs


Historisk rokade i Lars Larsen Group: Topchef skifter stillingTirsdag den 14 september 2021 kl. 09:56 af: Kristian Holgersen

Siden årtusindskiftet har Jan Bøgh været topchef i Jysk, men nu skifter “barnepigen” til en nyoprettet stilling. Afløseren er på plads.

En af de helt store konstanter i Jysk - Jan Bøgh - kan snart skrive en ny jobtitel på sit visitkort.

Jan Bøgh har været adm. direktør og præsident for boligkæden siden år 2000, men nu rykker han videre til en nyoprettet stilling som adm. direktør for Lars Larsen Group Retail, hvor han også får tildelt en præsident-titel.

Allerede nu er der fundet en afløser til direktørposten i Jysk. Det bliver Rami Jensen, der kommer fra en af koncernens andre kæder; møbelkæden Ilva.

Den nye stilling som direktør for Lars Larsen Group Retail skal være med til at styrke detailvirksomhederne på tværs af koncernen og fokusere på mulighederne for opkøb, skriver Lars Larsen Group i en pressemeddelelse.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at retail er rygraden i Lars Larsen Group,siger bestyrelsesformanden i Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg.

- Derfor er jeg glad for, at Jan har sagt ja til at påtage sig en mere overordnet rolle. Alle retailselskaberne i Lars Larsen Group kan få gavn af Jans store viden og erfaring. Samtidig betyder ændringerne i organisationen, at vi bliver bedre i stand til at udnytte synergier på tværs af virksomhederne, siger formanden.

Jan skulle gøre arbejdet færdigt

Skiftet sker ikke lige med det samme. Rami Jensen kommer til Jysk i september næste år, og så overtager han formelt posten som adm. direktør og præsident i 2023.

Det handler om rettidig omhu, forklarer Jacob Brunsborg, som giver Jan Bøgh tid til at gøre sine opgaver færdig.

- Jan havde lovet både min far og mig, at han ville stå i spidsen for hele processen med at sammenlægge Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager til én enhed, siger han og fortsætter:

- Den opgave får Jan gjort færdig, samtidig med at han får et år til at køre parløb med Rami Jensen for at gøre ham klar til at indtage rollen. Det sikrer den nødvendige kontinuitet, der gør, at vi ikke behøver at sætte tempoet ned i forbindelse med ændringerne, siger Jacob Brunsborg.

Barnepigen i Jysk

Selvom størstedelen af Jan Bøghs forpligtelser har ligget hos Jysk, så kender han også de resterende detailvirksomheder i Lars Larsen Group indefra.

- Jeg har i mange året været involveret i alle retailselskaberne i Lars Larsen Group gennem bestyrelsesarbejdet, og derfor ved jeg også, at der er rigtig meget at hente ved, at vi nu opretter en decideret retailorganisation, siger Jan Bøgh.

Han roser den løbende udskiftning.

- Lars Larsen omtalte ofte Jysk som sit barn. Jeg ser nok mig selv som barnepigen. Jeg har tilbragt utrolig meget tid med Jysk, og det er vigtigt for mig, at vi kan gennemføre skiftet uden at skulle sætte tempoet ned, siger Jan Bøgh.

LÆS OGSÅ: Lars Larsen-kæde får opfyldt drøm om udenlandsk ekspansion
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her