Nyheder
Jobs


Handlen med kopivarer har et alarmerende niveau


Foto: morguefile.com
Fredag den 25 juni 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

En væsentlig bid af den samlede verdenshandel er med kopivarer, viser ny opgørelse. - Det er fortsat alarmerende store tal, som gør indtryk.

Ulovlige kopivarer bliver ved med at være et problem, fremgår det af en ny rapport fra OECD og den europæiske varemærkemyndighed, EUIPO.

Godt nok er niveauet falde en smule siden 2016, men kopivarerne udgør stadig 2,5 procent af den samlede verdenshandel. Samtidig bliver det anslået, at importen af kopivarer til EU udgør op mod 5,8 procent.

- Det er fortsat alarmerende store tal, som gør indtryk, siger Barbara Suhr Jessen. Hun er sektionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen.

- Der er ingen tvivl om, at handlen med ulovlige kopivarer stadig udgør et massivt problem og er et direkte angreb på lovlydige virksomheder, danske arbejdspladser og forbrugersikkerheden. De tydeliggør, at indsatsen til bekæmpelse af den ulovlige kopivarehandel fortsat kræver stort fokus, siger hun.

I undersøgelsens oversigt over told-tilbageholdelser af ulovlige kopivarer, ligger Danmark helt oppe på sjettepladsen over OECD-lande, hvis virksomheder er mest udsat for ulovlig kopiering.

Undersøgelsen bygger primært på data fra før corona-pandemien. Det fremhæves dog i rapporten, at den stigende e-handel under epidemien har ført til en massiv stigning i udbuddet af ulovlige kopivarer på alle former for online platforme, herunder på sociale medier.

LÆS OGSÅ: Coop vinder kopisag i retten
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her