Nyheder
Jobs


Hackerangreb lammer kasserne i de svenske Coop-butikkerMandag den 5 juli 2021 kl. 09:57 af: Kristian Holgersen

Svenske Coop-butikker har mistet kontrollen over kassesystemet efter et alvorligt hackerangreb. Bagmænd kræver millioner i løsesum.

Fredag aften var svensk Coop mål for et hackerangreb, som i første omgang tvang dagligvarekoncernen til at lukke næsten alle sine 800 butikker.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Coop og flere svenske medier.

Ifølge Aftonbladet skulle gerningsmændene tilhøre hackergruppen Revil, som også bliver nævnt i forbindelse med angrebet på Bauhaus.

Gennem den amerikanske it-leverandør Kaseya har gruppen i øjeblikket overtaget kontrollen med Coops kassesystem, og de kræver en løsesum på 438 millioner kroner udbetalt i kryptovaluta for at trække sig tilbage.

I løbet af søndagen kunne en række af Coops butikker åbne igen, hvor kunderne kan betale med deres app, som vi kender det fra de danske butikker.

- Desværre er denne løsning endnu ikke mulig for alle vores butikker, så nogle vil desværre fortsat være lukket. Du kan holde øje med vores butiks sociale medier for at få den aktuelle status, skriver Coop i en pressemeddelelse, som er opdateret sent søndag aften.

Angrebet på amerikanske Kaseya, som nu bliver efterforsket af FBI, har også givet problemet andre steder - herunder de svenske statsbaner (SJ) og en kæde af apoteker.

LÆS OGSÅ: Hackergruppe kræver løsesum af Bauhaus
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her