Nyheder
Jobs


Forbrugerne bremser uhørt vækst i detailsalget


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 26 maj 2021 kl. 11:06 af: Kristian Holgersen

De voldsomme stigninger i detailsalget fra den store genåbningsmåned bliver nu afløst af tilbagegang. Det viser opdaterede tal for april.

Da cheføkonomen i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, skulle kommentere det samlede detailsalg for marts, kaldte han det for vildt, for væksten var større end nogensinde før.

I forhold til den store genåbningsmåned, er de nye tal for april dog knap så ekstraordinære. Faktisk er kurven knækket. Detailsalget er samlet set skrumpet med 8,3 procent, viser en opdatering fra Danmarks Statistik.

Men niveauet er stadig højt.

- Detailhandel er fortsat på et relativt højt niveau, da stigningerne i februar og marts bidrager til at perioden februar-april 2021 ligger 6 procent højere end de foregående tre måneder, skriver Danmarks Statistik i en kommentar.

- Niveauet for detailomsætningen var 10 procent højere i perioden februar-april 2021 end samme periode for 2020, hvis der udelukkende korrigeres for prisudvikling, skriver Danmarks Statistik.

Tilbagegangen fordeler sig nogenlunde jævnt mellem kategorierne Fødevarer og andre dagligvarer, Beklædning og Andre forbrugsvarer med sidstnævnte som den største taber med et minus på 8,8 procent.

Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank hæfter sig ved det høje forbrug, men forventer også at flere af forbrugernes penge nu vil lande hos eksempelvis caféer og biografer, som netop er kommet tilbage efter nedlukning.

- Det bekræfter os i, at det bliver forbrugerne, som kommer til at være den drivende vækstmotor i den danske økonomis vej ud af coronakrisen, siger Jeppe Juul Borre til Ritzau ifølge flere medier.

LÆS OGSÅ: Genåbning fører til rekord i detailsalget: - Ret så voldsomme tal
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her