Nyheder
Jobs


Flammens tyske eventyr trækker overskuddet mod bundenTirsdag den 1 september 2020 kl. 10:56 af: Kristian Holgersen

Bundlinjen fortsætter med at have kurs mod nullet i familieejet restaurantkæde, hvor den tyske satsning er en sten i skoen.

I 2016 toppede overskuddet i Restaurant Flammen med over 41 millioner kroner før skat. Siden er det kun gået den forkerte vej.

Selskabet bag Restaurant Flammen kommer i det seneste årsregnskab meget tæt på nulpunktet med en bundlinje på en million kroner før skat.

I Danmark kører forretningen “fornuftigt”, lyder meldingen fra ledelsen i en kommentar til nøgletallene. Værre ser det ud syd for grænsen, hvor Restaurant Flammen har en enkelt restaurant i Hamborg.

- Kædens tyske aktiviteter endte med et underskud før skat på 3,5 millioner kroner, skriver ledelsen og fortsætter:

- Forventningen til de tyske aktiviteter var mere præcist et nulresultat, men tilpasningen af Flammen-konceptet til tyske forhold har resulteret i større omkostninger end forventet.

Flere investeringer

Samtidig har Restaurant Flammen brugt 2019 på at gennemføre flere større investeringer.

- Disse tæller blandt andre udbygning af vores TakeAway-koncepter i alle restauranter på nær en enkelt, åbning af restauranten i Glostrup, udrulning af brunchkoncept i to restauranter samt igangsætning af en væsentlig strategiproces, skriver ledelsen.

Sidstnævnte er strategien “Flammen i dit liv,” som handler om at forbedre tilfredsheden blandt både gæster og medarbejdere.

Gode tegn for 2020

Restaurant Flammen, der har 13 egne restauranter i Danmark, mens
yderligere to bliver drevet af franchisetagere, har svært ved at sætte præcise mål for corona-året 2020.

I begyndelsen af året så kæden positive tegn på det tyske marked, men ligesom på det danske marked, blev omsætningen voldsomt påvirket af nedlukninger. Men over sommeren vente gæsterne tilbage.

- Trods påvirkningen af pandemien glæder ledelsen sig samtidig over, at næsten 100.000 gæster besøgte vores restauranter i juli 2020 og medvirkede til en måned med rekordaktivitet, skriver ledelsen.

- Det er et stærkt vidnesbyrd om, at vores gæster stadig er begejstrede for vores koncept, slår ledelsen fast.

LÆS OGSÅ: Iværksætter afprøver sit restaurant-koncept i udlandet

 
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her