Nyheder
Jobs


Ejeren af Zara indgår hemmeligt forlig med dansk miniputMandag den 13 september 2021 kl. 09:47 - Kilde: Børsen

Gennem flere år har dansk mærke haft et horn i siden på ejeren af den enorme modekæde Zara. Nu har parterne indgået forlig.

Danske Rains, som sælger moderigtigt regntøj, har nu indgået et forlig med modegiganten Inditex. Det skriver Børsen.

Stridighederne mellem de to parter går flere år tilbage. Rains beskyldte Inditex for at have kopieret designet på to regnjakker, som blev sat til salg i den enorme modekæde Zara, og krævede erstatning for den ugerning.

I maj 2020 fik Rains Sø- og Handelsrettens ord for, at Inditex havde forbrudt sig mod markedsføringsloven ved at sende de to regnjakker på markedet.

Til Børsen vil direktøren i Rains - Daniel Brix Hesselager - ikke oplyse om de økonomiske detaljer i forliget. Men Rains undlader nu at føre tilsvarende kopisager i andre lande.

- Jeg kan bekræfte, at det er rigtig dyrt at føre sådan en sag, som jo kan trækkes i langdrag, siger Daniel Brix Hesselager til Børsen.

- Det har kostet millioner. Erstatningen var for os ikke det springende punkt, Vi ville have fastslået, at vores produkter nyder beskyttelse, og det har vi fået. Hvis erstatning er afgørende, så skal man ikke rejse sådan en sag, siger han.

Velkørende forretning

Rains har i alt 28 konceptbutikker fordelt på flere markeder, hvor den aarhusianske virksomhed sælger regntøj og tilbehør.

I årsregnskabet for 2020 lyder det samlede resultat efter skat på 30 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 10 millioner i forhold til året før.

Salget gik også frem, selvom regnskabsperioden var præget af uforudsigelighed og udsving i aktivitetsniveauet. Men et slutspurt lige inden årsskiftet trækker op, skriver ledelsen i årsrapporten.

- Rains oplevede i 2020 en markant omsætningsfremgang og en stigende efterspørgsel på tværs af salgskanaler og markeder. Væksten kom primært fra de europæiske hovedmarkeder Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Trods de pæne tal er det småting i forhold til Inditex, som i 2020 kunne fremvise en omsætning på over 20 milliarder euro - svarende til den gode side af 150 milliarder danske kroner.

LÆS OGSÅ: Standhaftige Rains tjener millioner midt i ekspansion


Link til artikel på Børsen

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her