Nyheder
Jobs


Efterlyser en klar udmelding om forlængelse af restriktioner


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 13 januar 2021 kl. 11:53 af: Kristian Holgersen

 

Bliver restriktionerne forlænget? Selvom udløbsdatoen nærmer sig, har regeringen stadig ikke svaret. Det bliver nu kritiseret.

De nuværende restriktioner, som blandt andet har sat en stopper for store dele af detailhandlen, står til at udløbe på den anden side af weekenden.

Om butikkerne får lov til at åbne igen mandag morgen er dog yderst tvivlsomt. På TV2 har statsminister Mette Frederiksen (A) tidligere sagt, at sandsynligheden for en hel eller delvis ophævelse af restriktionerne ikke er særlig stor.

Men ved middagstid onsdag manglede regeringen stadig at komme med en officiel udmelding, og det giver anledning til kritik fra Enhedslisten, skriver Ekstra Bladet.

- Jeg synes simpelthen ikke, at det er fair. Det betyder jo, at man er nødt til at planlægge efter, at restriktionerne udløber på søndag, men samtidig kommer der meldinger om, at de formentlig bliver forlænget, siger sundhedsordfører, Peder Hvelplund, til avisen.

På vippen til at være respektløst

Kritikken bliver delt af Detailfolk.dks stifter, Dennis Clausager, som også driver fire modebutikker på Sjælland. Han er frustreret over den manglende udmelding fra regeringens side.

- Jeg har forståelse for, at regeringen gerne vil følge daglige smittetal længst muligt i nedlukningsperioden, men når Mette Frederiksen allerede søndag aften anser det for sandsynligt, at nedlukningen forlænges, så er det på vippen til uartigt og respektløst, at vi nu har onsdag og ikke ved, om vi må åbne igen på mandag, siger han.

- Som erhvervsdrivende er det ganske enkelt umuligt at forberede noget som helst uden klarhed, og vi står i forvejen med et amputeret januarudsalg, julegavebytning og meget andet der kræver planlægning. Så min opfordring er klokkeklar: Meld klart ud og gør det hurtigt.

LÆS OGSÅ: Topchef for modekoncern kalder coronakrisen en gave
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her