Nyheder
Jobs


Detailhandlen tager endnu et skridt mod normalen


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 20 september 2021 kl. 11:53 af: Kristian Holgersen

Flere butikker har overskud til at betale huslejen, og det banker den samlede mængde af restancer ned på laveste niveau længe.

Den samlede bunke af ubetalte huslejer i detailhandlen er faldet med 300 millioner kroner, så niveauet nu er det laveste siden marts 2020. Det viser tal fra EjendomDanmark.

Faldende restancer glæder direktøren for EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

- Man fristes næsten til at sige ’endelig!’. Det er tiltrængt, at særtilstanden for butikkerne forsvinder, og normalen kan vende tilbage, siger han og fortsætter:

- Det har ikke været let, og jeg ved, at mange udlejere har taget tab for deres erhvervslejere, men nu er vi forhåbentlig et sted, hvor vi kan se frem, siger direktøren.

Butikkernes restancer er i august på 2021 på 4,6 procent, hvilket svarer til, at der er manglende betalinger for 1,2 milliarder kroner. I marts 2020 var det 700 millioner kroner.

I alt har EjendomDanmark registeret restancer for to milliarder kroner i alle brancher. Men også det beløb er faldende.

- Det er stadig mange penge, men for præcis et år siden var det 1,5 milliard højere. Optimalt var der slet ikke udfordringer, men når det alligevel er gået så godt, skyldes det primært en løsningsorienteret tilgang fra begge parter, siger Jannick Nytoft.

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark.

LÆS OGSÅ: Butikker ramt af “indbygget uretfærdighed” er på vej tilbage
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her