Nyheder
Jobs


Detailfolk.dk er lukket - tak for denne gang!


Foto: detailfolk.dk
Torsdag den 26 oktober 2023 kl. 09:26 af: Dennis Clausager

Efter en længere salgsprocess er det ikke lykkedes at finde en ny ejer til detailfolk.dk, der derfor nu lukker.

Af Dennis Clausager - Stifter og ejer af detailfolk.dk

Detailfolk.dk gik i luften i juni 2012 med udgangspunktet i min passion for detailbranchen og mit ønske om at skabe et netmedie, der helhjertet dækkede udviklingen og tendenserne indenfor detail i Danmark. Det har været lærerigt, sjovt og udfordrende (og dyrt : -), men nu er vejen kommet til en ende. På trods af flere tusinde månedlige læsere og et stærkt fundament, fik jeg aldrig givet detailfolk.dk nok kommerciel opmærksomhed og kærlighed til, at det blev en rentabel forretning, der kunne stå på egne ben. Set i bakspejlet var jeg nok min egen værste ”fjende” da mit kommercielle fokus – måske naturligt nok – primært lå på den virksomhed hvor jeg som selvstændig fik løn og skulle sikre at mange andre i virksomheden også fik deres løn!

Jeg har den seneste tid forsøgt at finde et nyt ejerskab til detailfolk.dk, men det er desværre ikke lykkes, så detailfolk.dk lukker nu ned, alt imens jeg tillader mig et lille tilbageblik:

Siden 2012 er meget forandret i detailbranchen; Nye aktører med stærke koncepter er kommet til, som eksempelvis Normal-kæden og genbrugskoncepter som Børneloppen og Kirppu, mens andre historiske aktører har måtte bukke under, som f.eks. Fona Radio og boghandlerkæden Arnold Busck. Samtidig har nethandlen haft massive vækstrater, men er i år, for første gang, generelt blevet ramt af tilbagegang. Hvem troede det om online-udviklingen for bare et år siden?

Meget kan man sige om detailhandel – men kedeligt er det ikke! Mon ikke vi de kommende år kan se frem til lige så mange forandringer, med tilbagegang og lukninger for nogle, og fremgang og ekspansion for andre? Det tror jeg bestemt på, og det bliver så fremadrettet med undertegnede som observatør, rent mediemæssigt, for første gang i mange år – men fortsat som aktiv spiller og detailhandler via min lille kæde af tøjbutikker rundt omkring på Sjælland.

Uagtet at jeg er sikker på, at der bliver færre fysiske butikker de kommende år og at onlinesalget fortsat vil vækste, tror jeg i den grad fortsat på fysisk detailhandel, hvor stærke koncepter og kæder, samt dygtige selvstændige enkeltstående butiksejere vil overleve.

Udlejerne har dog også en stor aktie i at sikre, at dette vil være muligt. Husleje-niveauerne er de sidste 10 år fortsat steget (især gjorde 2023 rigtig ondt grundet den høje inflation), mens kundestrømmen og omsætningen pr. m2 i samme periode er faldet for langt de fleste (også før Covid-19). Det hænger desværre bare ikke så godt sammen længere og byer uden butikker, vil så blive til byer uden liv, og der gider kunderne altså ikke handle – eller bo! Både butiksejere, udlejere og kommuner skal virkelig være deres eget ansvar bevidst og sammen sikre, at vi har levende bymidter med spændende butikker, caféer og restauranter - også de næste mange år!

Et oprigtigt TAK skal lyde til alle der har fulgt udviklingen i detailbranchen via detailfolk.dk – god vind til jer alle fremover!

Ps…Skulle nogen alligevel få lyst til at høre nærmere om muligheden for at drive detailfolk.dk videre, har jeg fortsat kaffe på kanden : )

Mange hilsner

Dennis Clausager
(Mail: dc @ detailfolk.dk)Forrige  Til oversigten  
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her