Nyheder
Jobs


Danskernes forbrug skiller sig ud i EuropaFredag den 5 august 2022 kl. 12:00 - Kilde: Finans

Ingen andre steder i EU dykker salget af varer med samme styrke som i Danmark, viser nye tal.

Detailhandlens samlede omsætning er i øjeblikket på tilbagetog herhjemme efter at have nået ekstraordinært høje niveauer i kølvandet på corona-nedlukningerne.

Senest faldt detailsalget med 3,2 procent ifølge Danmarks Statistiks opgørelse.

Men tendensen slår endnu mere tydeligt igennem, når man måler salget på mængde og ikke kun omsætning, hvor de stigende priser opvejer en del af forbrugernes dalende købelyst.

Det skriver Finans, som henviser til nye tal fra Eurostat.

I Danmark er forbruget faldet med 9,5 procent fra juni 2021 til juni 2022. Så stor en tilbagegang kan ingen andre lande i EU hamle op med.

Tættest på kommer Tyskland og Irland, hvor faldet i begge tilfælde er på 8,8 procent. Hos vores naboer i Sverige er udviklingen langt mere afdæmpet med en tilbagegang på blot 2,2 procent.

Den lavere aktivitet i detailhandlen kommer nok til at fortsætte, lød vurderingen fra seniorøkonom i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, i en artikel fra Berlingske.

- Den tårnhøje inflation og den fulde genåbning af dansk økonomi varsler en ny virkelighed for detailhandlen. De kommende måneder bliver kun endnu mere udfordrende. Det vil dæmpe farten i dansk økonomi, og en periode med decideret fald i den økonomiske aktivitet er bestemt realistisk, udtalte han til avisen.

LÆS OGSÅ: Detailsalget fortsætter med at falde


Link til artikel på Finans

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her