Nyheder
Jobs


Dansk modekæde har lukket de svenske butikker efter konkurs


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 29 juni 2021 kl. 11:55 af: Kristian Holgersen

En konkurs har tvunget dansk modekæde til at lukke alle butikker på det svenske marked. Der skal startes forfra, siger direktør.

Modekæden Zizzi måtte tidligere på måneden lukke alle fysiske butikker i Sverige. Det skyldes en konkurs, fremgår det af et opslag på Facebook.

Direktøren for Ball Group - koncernen bag Zizzi-kæden - har netop været ude at kommentere sagen i Branchebladet Tøj, hvor han fremhæver coronakrisen som den udslagsgivende faktor.

- Det forgangne år har selvfølgelig været udfordrende driftsmæssigt på grund af Covid-19 og det tab af omsætning, som de mange restriktioner har medført. Af den grund har vi valgt at lukke vores butikker og starte forfra på nye og mere konkurrencevenlige vilkår, siger Kuno Kildetoft til branchemediet.

Ifølge svenske Ehandel.se har Zizzi haft 12 butikker i Sverige. Nogle af dem kan måske vende tilbage, lyder det fra modekæden selv.

- Vi undersøger lige nu muligheden for at åbne nogle af vores svenske butikker igen og vi vil informere om dette hurtigst muligt. Hold øje med vores hjemmeside for de seneste opdateringer, skriver Zizzi til sine svenske kunder på Facebook.

Zizzi har tidligere fremlagt planer om at lukke en stor del af modekædens fysiske butikker for i stedet at satse på nethandel. Op mod hver femte af de over 100 butikker kan ende med at blive skåret fra, sagde Kuno Kildetoft sidste år til Børsen.

LÆS OGSÅ: Franchisebutikker gik konkurs: Så skiftede modebrand strategi
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her