Nyheder
Jobs


Coop åbner eksperimentelt supermarked i AarhusOnsdag den 11 maj 2022 kl. 09:57 af: Kristian Holgersen

En Kvickly-butik i Aarhus skifter navn, fordi Coop i løbet af det kommende år skal bruge den til at teste en række nye løsninger.

Tirsdag eftermiddag løftede Coop sløret for Danmarks første klimasupermarked, som dagligvarekoncernen selv kalder det.

Der er tale om Kvickly i det aarhusianske shoppingcenter Bruuns Galleri, som for en periode skifter navn til Klima Kvickly.

Butikken skal fungere som et klimalaboratorium, hvor Coop kan udvikle, teste og implementere en masse nye løsninger med fokus på klima.

- Vi vil inspirere til, at indkøb, der er bedre klimavalg, kan være lige så lækre, mættende, farverige og velsmagende, som det man plejede at købe, og uden at det koster mere, siger Lasse Bolander, der er Coops bestyrelsesformand.

Blandt andet skal Klima Kvickly afprøve et klimamærke, som skal hjælpe kunderne med at trække mere klimabevidste valg. Erfaringerne derfra bliver brugt i Fødevareministeriets arbejde på at udvikle et nationalt klimamærke.

- De konkrete test og tiltag i Klima Kvicklys laboratorie bygger videre på ting, vi ved, og ting vi udvikler undervejs. Så uden at kende alle løsningerne endnu kommer vi til at lægge nye elementer ovenpå, og samtidig invitere andre; lokale ildsjæle, store og små leverandører, faglige eksperter indenfor. For vi synes, det er vigtigt, at vi lærer af hinanden, siger Jonas Engberg, Coops klimachef.

Klima Kvickly er et projekt under Coops samlede portefølje af klimatiltag.

LÆS OGSÅ: En bestemt kæde trækker voldsomt ned i årsregnskabet fra Coop

 
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her