Nyheder
Jobs


Amerikansk tøjgigant lukker alle butikker på de britiske øerMandag den 5 juli 2021 kl. 10:52 af: Kristian Holgersen

En ny strategi hos amerikansk tøjgigant fører til drastiske ændringer på flere europæiske markeder. Masselukninger på vej.

I slutningen af august begynder den amerikanske modekoncern Gap at lukke fuldstændigt ned for den fysiske tilstedeværelse i Storbritannien og Irland.

Når september er gået skulle samtlige 81 butikker efter planen være fortid. Ifølge britiske medier - herunder The Guardian og BBC - vil manøvren komme til at koste omkring 1.000 stillinger.

En vidtgående opdatering af strategien i Europa ligger bag beslutningen, lyder forklaringen fra Gap. Det påvirker også det franske og italienske marked, hvor de fysiske butikker sandsynligvis bliver solgt. I Frankrig skulle en aftale være tæt på.

- Som en del af planen frem mod 2023 begyndte Gap sidste år en strategisk gennemgang af forretningerne i Europa med det mål at finde nye og billigere måder at opretholde en tilstedeværelse og betjene kunder på, skriver Gap i en meddelelse.

Det er ikke første gang, at Gap gør et stort indhug i antallet af butikker. I 2019 annoncerede modekoncernen eksempelvis planer om at sløjfe 240 butikker - størstedelen hjemme i USA.

LÆS OGSÅ: Amerikansk modekæmpe: Butikker i Europa kan være på vej ud
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her