Nyheder
Jobs


Virologer åbner for at droppe mundbind i supermarkeder


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 9 juni 2021 kl. 06:00 - Kilde: DR

Siden oktober har der været krav om mundbind i landets butikker. Men tiden er ved at være moden til at løsne lidt op, mener virologer.

Ofte bliver Allan Randrup Thomsen - professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet - anset for at være en af de mere bekymrede virologer, der lige nu får en del skærmtid og spalteplads i medierne.

Men i et interview med DR er han åben for at slække lidt på forholdsreglerne i detailhandlen, hvor professoren mener, at mundbind i mange tilfælde kan virke lidt overflødige.

- Et af de steder, hvor man umiddelbart kan fjerne mundbindene, er i supermarkederne, hvor man trods alt ikke kommer så tæt på hinanden i de fleste tilfælde. Og mundbind er ikke noget superværktøj, så i en situation, hvor vi har flere og flere vaccinerede, kunne det godt være der, siger Allan Randrup Thomsen til DR.

Kollegaen Hans Jørn Kolmos, professor på Syddansk Universitet, er heller ikke afvisende over for idéen.

Politiske forhandlinger onsdag

I løbet af onsdag eftermiddag er der lagt op til politiske forhandlinger på Christiansborg om yderligere genåbning af samfundet, og brugen af mundbind ventes at være en del af dagsordenen. 

Op til forhandlingerne har sundhedsminister Magnus Heunicke (A) været ude at give sit syn på brugen af mundbind.

- Jeg glæder mig helt vildt til, at vi kan smide dem ud i skraldespanden og ånde frit over alt. Der går nok lidt tid, før vi kan gøre det overalt, men så mange (mundbindsrestriktioner, red.) væk så hurtigt som muligt er helt klart målet, siger ministeren til TV2.

Kravet om mundbind i hele detailhandlen blev indført ved udgangen af oktober 2020 og har været gældende lige siden. På daværende tidspunkt var smitten af coronavirussen i stærk fremgang.

LÆS OGSÅ: Shoppingcentre om nye besøgstal: Mundbind koster kunder


Link til artikel på DR

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her