Nyheder
Jobs


Underskuddet i Aldi Danmark når et svimlende niveau


Foto: Aldi.dk
Mandag den 29 juni 2020 kl. 09:56 af: Kristian Holgersen

Mens Aldi forsøger at modernisere sig ud af krisen, stiger underskuddet til over en halv milliard. Utilfredsstillende, lyder det.

Discountkæden Aldi kæmper stadig med at finde melodien på det danske marked, hvor rækken af bemærkelsesværdige underskud fortsætter.

I 2019 tabte Aldi over en halv milliard kroner - svarende til næsten 1,5 millioner kroner om dagen. Det fremgår af det seneste årsregnskab, som netop er lagt frem.

Indtil videre har de nye reklamer på tv og det bekostelige arbejde med at modernisere kædens butikker ikke ført til en forbedring af omsætningen. Den går tværtimod en smule tilbage og lander på 3,6 milliarder kroner.

- Investering, tilpasning og udbygning af det centrale hovedkontors funktioner har påvirket regnskabet negativt, skriver ledelsen i årsrapporten og fortsætter:

- Regnskabsåret 2019 blev endvidere benyttet til at foretage de nødvendige tilpasninger i varesortimentet, samt til at modernisere flere butikker og relancere nye butikker. Dette har belastet regnskabet med betydelige engangsomkostninger.

Flere markedsandele

Ifølge ledelsen er årets resultat på den ene side utilfredsstillende, men på den anden side er det også forventeligt på grund af det store arbejde med at modernisere kæden.

Trods det store tab fortsætter strategien ad samme vej i 2020.

- Den igangsatte revitaliseringsplan for Aldi Danmark er uændret, og forventes at øge markedsandelen i de kommende år, vurderer ledelsen.

- Der vil således fortsat ske betydelige investeringer i butiksnettet, medarbejderstab mv., der vil belaste årsresultaterne, hvorfor resultatet for 2020 igen forventes negativt i betydelig størrelse, men bedre end 2019.

Aldi har været på det danske marked siden 1977 og har i dag 180 butikker.

LÆS OGSÅ: Discountkæde får tilført et kæmpe millionbeløb
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her