Nyheder
Jobs


Stor opkrævning: Udenlandske netbutikker skal betale millioner i moms


Foto: detailfolk.dk
Torsdag den 8 april 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Mange udenlandske netbutikker, der sælger varer til danske forbrugere, misser momsen. Nu bliver der sendt regninger for millioner ud.

En gennemgang af 282 udenlandske netbutikker, som Skattestyrelsen netop har foretaget, viser udbredt vrøvl med momsbetalingerne. Det skriver Dansk Erhverv.

Fra 2016 til 2018 havde 189 af de pågældende netbutikker ikke styr på den danske moms, mens flere ikke engang var momsregistreret i Danmark.

Forsømmelserne har fået de danske myndighederne til sende regninger afsted for 139 millioner kroner.

- Vi mener problemet er stort. Der er stadig udenlandske netbutikker fra 3. lande, der markedsfører sig med ”momsfri garanti” eller europæiske virksomheder, som sælger til den lave momssats i deres eget hjemland, selvom de er langt over fjernsalgsgrænsen, siger Lone Rasmussen, markedschef i Dansk Erhverv.

Skattestyrelsen kan se netbutikkerne i kortene, fordi man har fået adgang til pengeinstitutternes oplysninger om danskernes kortbrug på nettet.

Ifølge et skøn fra Dansk Erhverv ligger den samlede momsunddragelsen fra udenlandske netubutikker på et niveau omkring en halv milliard kroner - mindst. Derfor tager brancheorganisationen også godt imod Skattestyrelsens plan om at gennemgå data fra 2018 til 2020, så der kan skrives endnu flere regninger til netbutikkerne.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Flere ser bort fra udenlandske giganter på nettet
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her