Nyheder
Jobs


Stifter af storsælgende webshop stopper som adm. direktørTirsdag den 6 april 2021 kl. 11:07 af: Kristian Holgersen

En af Nordens helt store webshops, som også har fysiske butikker på tegnebrættet, skifter nu ud på direktørposten.

Lige siden Ole Sauer var med til at stifte Jollyroom i 2009 sammen med kæresten Terese Fernbring, har han været adm. direktør for den store forhandler af børne- og babyprodukter på nettet.

Men ikke længere. Ole Sauer slipper nemlig kontrollen med den daglige drift efter mere end 10 år.

Den nye adm. direktør for Jollyroom bliver svenske Mattias Jacobsson. Han har været i firmaet siden 2015 og har senest været ansvarlig for indkøb, markedsføring og salg.

- Jeg jeg har tillid til, at vi når vores vision om at blive størst i Europa inden for e-handel af varer til børn og baby, lyder den ambitiøse udmelding fra Mattias Jacobsson i en pressemeddelelse fra Jollyroom.

Skifter roller

Ole Sauer forlader ikke livsværket. Han fortsætter i stedet som bestyrelsesformand, mens Terese Fernberg bliver rådgiver og kommitéordfører ved organisatoriske spørgsmål. Hun var før HR-chef.

- Terese og jeg glæder os til at arbejde videre fra moderselskabet fremover. Nu ser vi frem til at lade vores dygtige kollegaer træde frem, tage faklen og vise vejen, siger Ole Sauer.

Parret har valgt at træde et skridt tilbage på et tidspunkt, hvor Jollyroom oplever markant vækst. I 2020 lød den samlede omsætning på 1,3 milliarder kroner - en fremgang på 220 millioner og næsten det dobbelte i forhold til for få år siden.

- Bare i november solgte vi julegaver for mere end 220 millioner kroner, sagde Ole Sauer tidligere på året i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet. Han kan se de gode takter fortsætte ind i 2021.

- Vi har haft fantastiske dage indtil videre i 2021 med en vækst på over 50 procent sammenlignet med sidste år. Den store overgang til internethandel er i gang, og vi står godt positioneret i forhold til den overgang, sagde han.

Åbner fysiske butikker

Jollyroom henvender sig til kunder i Norden, Tyskland og Østrig. I Danmark foregår salget gennem Jollyroom.dk, men måske kan de danske kunder også snart lægge vejen forbi en fysisk butik.

I løbet af 2020 åbnede Jollyroom fysiske butikker i Sverige, og den afgående direktør har flere lande i kikkerten.

- Vi ønsker at tilbyde denne mulighed i de største byer i Norden som et led i at styrke vores position som specialist-aktør inden for børne- og babyprodukter yderligere, har Ole Sauer tidligere udtalt.

- Vi leder også efter egnet lokation i Oslo, men har indtil nu ikke fundet lokaler, der er gode nok. Vi håber på, at der opstår en god mulighed i Oslo i år. Vi er også på udkig efter egnede lokaler i København og Helsinki.

LÆS OGSÅ: BabySam-direktør efter krævende år: Tallene lyver ikke
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her