Nyheder
Jobs


Skrumpende modekoncern sælger mindre


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 14 maj 2019 kl. 10:49 af: Kristian Holgersen

De to tilbageværende brands går tilbage, viser nøgletal for årets første ni måneder. Forventningerne til hele året fastholdes.

Modekoncernen IC Group bliver skridt for skridt mindre.

I 2018 blev det ellers stærke brand Peak Performance solgt, mens det samme siden er sket for Saint Tropez, Designers Remix og koncernens logistikfunktion.

Nu viser opgørelsen for regnskabsårets første ni måneder, at de to tilbageværende brands mister på omsætningen. Samtidig taber IC Group på driften.

Hos Tiger of Sweden går omsætningen tilbage med 9,2 procent til 594 millioner kroner i lokal valuta. Lidt bedre går det hos By Malene Birger, hvor en omsætning på 233 millioner er 8,6 procent mindre end samme periode i sidste regnskabsår.

Den primære drift for koncernen ender i et minus på 13 millioner kroner.

Engangsomkostninger for millioner

Lige nu er en gennemgribende ændring af forretningsmodellen undervejs i IC Group. Det betyder engangsomkostninger på 45 millioner kroner, hvoraf 30 millioner afholdes i indeværende regnskabsår.

Ifølge IC Group gennemføres transformationen "hurtigere og mere effektivt end planlagt."

- Ledelsesteamet i Tiger of Sweden har fokus på eksekveringen af den nye strategi herunder en øget digitalisering, fremgår det blandt andet af en kommentar til regnskabet.

- By Malene Birger har samtidig med en øget omkostningskontrol gennemført en væsentlig effektivisering af produktionsområdet.

For hele regnskabsåret forventes en mindre tilbagegang i omsætningen. Det stemmer overens med en tidligere melding fra selskabet.

LÆS OGSÅ: Konkursramt modebrand får ny ejer
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her