Nyheder
Jobs


Selskabet bag Tøjeksperten overlever 2020 med blødende bundlinje


Foto: PWT Pressefoto
Mandag den 3 maj 2021 kl. 10:04 af: Kristian Holgersen

En truende konkurs blev sidste år afværget hos dansk modekoncern, som til gengæld må indkassere et stort underskud. Direktør bevarer troen.

De første måneder i 2020 var egentlig rigtig stærke, lyder det fra PWT Group, som ejer herretøjskæderne Tøjeksperten og Wagner.

Men så begyndte forretningen at vakle under coronakrisen. I april måtte PWT Group indlede en rekonstruktion for at undgå konkurs, og der skulle gå et par måneder, før redningen endelig var en realitet.

Krisen trækker naturligvis dybe spor i årsregnskabet for 2020, hvor PWT Group må notere et underskud på 200 millioner kroner. En nedskrivning af goodwill på 337 millioner kroner bliver fremhævet som den helt store synder.

På toplinjen taber PWT Group omkring en kvart milliard kroner, men den adm. direktør, Ole Koch Hansen, kan alligevel mønstre en tro på fremtiden.

- Coronaen ramte os benhårdt, og vi er taknemmelige og lykkelige for, at det lykkedes at redde virksomheden og komme stærkt ud på den anden side, siger han i en pressemeddelelse.

Positivt overrasket

Sommeren og efteråret i 2020 endte med at forløbe tilfredsstillende for PWT Group, som lever videre i en tilpasset form efter rekonstruktionen.

Der bliver især fokuseret på sammenhængen på tværs af koncernen, produktudvikling og en satsning på det digitale område, lyder det fra PWT Group i pressemeddelelsen.

- Tiden efter forårets nedlukning af butikker og markeder overraskede os positivt. Forbrugerne brugte simpelthen flere penge på tøj end vi havde forventet, siger Ole Koch Hansen og fortsætter:

- Det vanskeligste i den nuværende situation er uvisheden. Vi ved ret beset ikke, hvad vi ser ind i. Det er den største bekymring. Overordnet er vi dog absolut positive. PWT Group står solidt funderet, med god likviditet og stor tro på fremtiden.

LÆS OGSÅ: Dansk modekæde: Færre kunder koster op mod 60 mio. i omsætning
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her