Nyheder
Jobs


Salling Group henter ny formand fra øverste hyldeMandag den 9 marts 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En tidligere professionel fodboldspiller, der også har været topchef i Pandora, får en plads for bordenden i Salling Group.

Efter nogle måneders søgen har Salling Group fundet en ny bestyrelsesformand i Bjørn Gulden.

Den 54-årige nordmand sidder allerede i bestyrelsen for Salling Group, som i en pressemeddelelse kalder ham en international profil med en dyb indsigt i detailhandlen.

- Med Bjørn Gulden sikrer vi både kontinuitet og fokus på at videreudvikle Salling Groups stærke markedsposition og samtidig fastholde virksomhedens enestående driftsmæssige niveau, siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Herman Salling Fonden - ejeren af Salling Group.

- Som person skaber han resultater gennem involvering og tillid til organisation og ledelse, og eftersom Bjørn Gulden allerede har været en central del af bestyrelsen gennem flere år, har han derfor et grundigt kendskab til virksomhedens strategi og den stærke kultur, der kendetegner os, fortsætter han.

Bjørn Gulden afløser Nils Smedegaard Andersen, der i november sidste år sagde farvel efter 12 år som bestyrelsesformand. I stedet har han fået en tilsvarende stilling hos Unilever - en af verden største fødevarekoncernener.

Flere topposter i bæltet

I Danmark er Bjørn Gulden mest kendt for sin tid som CEO for smykkevirksomheden Pandora. Derefter rykkede han i 2013 til det globale sports- og fashionbrand Puma med hovedsæde i Tyskland.

Men hele karrieren er ikke brugt i erhvervslivet. Bjørn Gulden har været på det norske landshold i fodbold og spillet for klubben FC Nuremberg i den tyske Bundesliga i midten af 1980’erne.

- Alle virksomheder inden for retail står over for en række afgørende valg i et særdeles dynamisk marked, og over de seneste mange år har Salling Group forberedt sig godt på fremtidige muligheder, siger Bjørn Gulden.

- Jeg ser derfor utrolig meget frem til at fortsætte samarbejdet med den øvrige bestyrelse, Salling Groups ledelse og virksomhedens mange passionerede medarbejdere, så vi sammen indfrier strategien og de mål, vi har sat for virksomheden, siger han.

Salling Group omsatte i 2018 for 59,4 milliarder kroner og beskæftiger omkring 50.000 medarbejdere i Tyskland, Polen og Danmark.

LÆS OGSÅ: Topchefer har den længste holdbarhed i Salling Group
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her