Nyheder
Jobs


Så mange penge tabte Bestseller på coronakrisen i marts


Foto: Pressefoto
Mandag den 6 april 2020 kl. 11:25 - Kilde: Finans

Pengene fosser ud af Bestseller. Alligevel vælger modekoncernen at droppe tilbageholdelsen af husleje for april.

Coronakrisen har ramt Bestseller med stor styrke. Alene i marts har den kostet modekoncernen hele 2,5 milliarder kroner, skriver Finans.

Anders Holch Povlsen - ejeren af Bestseller - har derfor været ude at skaffe 7,5 milliarder kroner i kapital, så virksomheden er polstret til at klare sig helskindet gennem forår og sommer.

Men situationen kan meget hurtig blive kritisk. I et interview med Berlingske tegner han et dystert scenarie for fremtiden.

- Det kommer til at tage tage lang tid, og det bliver hårdere end det, vi har regnet med, siger Anders Holch Povlsen til avisen og fortsætter:

- Hvis vi har coronavirus i efteråret, og alt stadig er halvt lukket ned, og folk er bange for det ene og det andet, så ved jeg ikke, hvad der sker. For så er vi på den, og så bliver det rigtig svært.

Dropper stop af husleje

Samtidig vælger Bestseller alligevel at overføre husleje til sine danske udlejere. Oprindeligt var planen at holde inde med betalingerne for april. 

- Vi meldte tidligt ud om alvoren i denne krise og behovet for dialog med udlejere om fremtiden. Jeg vil gerne undskylde for vores håndtering og beklager, hvis vi utilsigtet har trådt ved siden af overfor nogle udlejere, siger Anders Holch Povlsen blandt andet til Finans.

Bestseller har fået kritik fra flere sider for at håndtere coronakrisen på en meget kontant facon.

Udover at tilbageholde husleje for april, har modekoncernen afskediget 750 medarbejdere i Danmark og hjemsendt yderligere 2.500.

LÆS OGSÅ: Kritiserer Bestseller efter stor fyringsrunde


Link til artikel på Finans

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her