Nyheder
Jobs


Politiet rykker ud til åbne butikker


Foto: detailfolk.dk
Torsdag den 19 marts 2020 kl. 10:27 - Kilde: Flere medier

Ikke alle butikker fik lukket ned i tide onsdag formiddag, og det fik politiet til at rykke ud flere steder i landet.

Klokken 10 onsdag formiddag gik coronakrisen ind i en ny fase.

Regeringen havde pålagt en lang række forretningsdrivende at lukke midlertidigt ned - det samme gjaldt landets mange shoppingcentre.

Situationen er uden fortilfælde, og den endte da også med at komme bag på flere butikker, som enten havde misforstået de nye retningslinjer, eller ikke nåede at lukke i tide.

I Hvidovre rykkede politiet blandt andet ud til centret Rebæk Søpark, hvor ingen af butikkerne havde valgt at lukke, skriver TV2 Lorry.

- De ansatte havde åbent, fordi de ikke var opmærksomme på tiltagene. Så vi var i dialog med dem, og så begyndte de at lukke deres butikker ned, siger Torben Wittendorff til TV 2 Lorry. Han er vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

Forvirring i Nordsjælland

I Nordsjælland måtte områdebetjenten køre ud til storcentret Noord i Frederiksværk for at lukke en Bog & ide, en Matas og tøjbutikken Zalza. Det skriver SN.dk 

- Ingen er vant til at stå i den her situation, siger Kathrine Heiberg til avisen. Hun er adm. direktør i Reteam Group, der ejer Noord.

- Og der har været opstået noget forvirring om de signaler og retningslinjer, der er sendt ud. Det er der styr på nu, og alle tager ansvar for, at tingene foregår, som de skal, siger hun.

Lukker ned uden problemer

Hos politiet i Østjylland skulle de også bruge lidt af onsdagen på at køre forbi forretningsdrivende, som stadig tog imod kunder.

- Her klokken 14 havde vi fået seks anmeldelser, og det var alle sammen inde i Aarhus, siger Kristian Juliussen til TV2 Østjylland. Han er vicepolitiinspektør hos Østjyllands politi.

- Et af stederne kunne vi ikke komme i kontakt med, så dem kørte vi ind til. Det var et værtshus. De lukkede ned helt uproblematisk, siger han.

LÆS OGSÅ: Giganter og shoppingcentre går i hi: - Svært at se enden
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her