Nyheder
Jobs


Nye tal: Butikker hårdt ramt af coronakrisen


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 16 marts 2020 kl. 12:00 af: Kristian Holgersen

Salget er styrtdykket hos rigtig mange butikker i de seneste dage, viser resultatet af en rundspørge foretaget af Dansk Detail.

Udbruddet af coronavirus sender chokbølger gennem detailhandlen, hvor butikker har mistet store dele af salget fra den ene dag til den anden.

Brancheorganisationen Dansk Detail, som opererer inden for mode- livstils- og boligbranchen, har netop foretaget en rundspørge blandt sine omkring 2.000 medlemsvirksomheder. Og svarene tegner et tydeligt krisebillede.

Fredag, lørdag og søndag har langt størstedelen af virksomhederne - godt 68 procent - oplevet en tilbagegang i omsætningen på mere end 65 procent. Hos flere står det endnu værre til, og nogle er helt uden omsætning.

- Flere kæder melder ud, at de overvejer eller allerede har lukket deres butikker helt. Dansk Detail og Skobranchen.dk anbefaler, at man retter sig efter myndighederne, skriver Dansk Detail i en nyhedsmail.

- I skrivende stund er der ikke fra myndighedernes side stillet krav om fuldstændig lukning, men det kan ikke afvises, at det kommer på tale.

Dansk Detail er med cirke 2.000 medlemsvirksomheder i mode-, livsstils- og boligbranchen den største brancheorganisation i specialdetailhandlen.

Medlemsvirksomhederne kommer fra alle dele af mode- og livsstilsbranchen og er bl.a. tøj- og skobutikker, møbelhandlere, farvehandlere og designere.

LÆS OGSÅ: Detailbranchen frygter en bølge af konkurser
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her