Nyheder
Jobs


Nye regler for isolation kan forhindre ufrivillige lukkedage


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 6 juli 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Strenge regler om isolation i tilfælde af smitte med delta-varianten truede med at dræne forretninger for personale. Men nu løsnes der op.

For at slå hårdt ned på tilfælde af den ekstra smitsomme delta-variant har nære kontakter helt ud i tredje led været sendt hjem i selvisolation.

Men nu har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at lempe anbefalingerne, så isolation ikke længere er nødvendig i de tilfælde. En test på fjerde- og sjettedagen er dog stadig aktuel for ikke-vaccinerede.

I Dansk Erhverv er de tilfredse med ændringen, som organisationen tidligere har kritiseret for at kunne dræne butikker og restauranter for personale, så de bliver nødt til at lukke ufrivilligt ned i perioder.

- Det var i forvejen ikke ned ad bakke med kraftig medvind i ryggen at drive virksomhed, hvis man for eksempel driver en restaurant eller et hotel. Derfor har flere af vores medlemmer rakt ud til os i forhold til isolationskravet for tredjeled, siger siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

- I en servicesektor, der i forvejen er udfordret af mangel på hænder, har der været ganske mange, der måtte blive hjemme på grund af den her karantænemodel. Tredjeled-modellen har også medført aflysninger. Derfor er det både fornuftigt og rigtigt, at kravet om isolation nu bliver skiftet ud med test for tredje led,” siger Lars Ramme Nielsen

Indenfor den seneste uge er godt 8.800 personer og deres nære kontakter blevet bedt om at gå i isolation på grund af tilknytning til knap 400 smittede med delta-varianten.

LÆS OGSÅ: Yderligere genåbning sendte det glødende detailsalg et niveau op

 
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her