Nyheder
Jobs


Negativ rekord: Britiske butikker lukker i hobetal


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 20 oktober 2020 kl. 09:43 - Kilde: The Guardian

Butikkerne lukker som aldrig før i Storbritannien. Men måske er bunden slet ikke nået endnu, lyder advarslen fra analytikere.

Det tynder efterhånden lidt ud i butikkerne på de britiske hovedgader, skriver avisen The Guardian på baggrund af tal fra Local Data Company og konsulenthuset PwC

I det første halvår af 2020 lukkede 11.120 butikker (chain store outlets), mens 5.119 butikker åbnede. Det samlede tab af butikker ender dermed på 6.001, hvilket er betydeligt flere end i 2019, hvor markedet skrumpede med 3.509 butikker.

Trods de nedslående tal er der ikke udsigt til forbedring. De butikker, som måtte lukke ned midlertidigt på grund af coronakrisen, er nemlig ikke talt med. Mange af dem kunne meget vel dreje nøglen om permanent.

Samtidig fortsætter lokale nedlukninger og udgangsforbud med at slide hårdt på handelslivet rundt omkring i Storbritannien.

- Medmindre regeringen går ind og stimulerer markedet, så ser vi med garanti flere butikslukninger, lyder det i en rapport fra Local Data Company PwC, hvor de nye tal er hentet fra.

Allerede i årene op til coronakrisen var der udbredte problemer i den britiske detailhandel. Flere store spillere har skruet væsentligt ned for antallet af butikker eller er helt forsvundet fra gadebilledet, og landets medier har talt om en decideret detail-apokalypse.

LÆS OGSÅ: Britisk detailgigant tager hul på Nemlig.coms fremtidsvision


Link til artikel på The Guardian

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her