Nyheder
Jobs


Modegigant begrænser tilbagegang efter svær periode


Foto: Asos.com
Onsdag den 16 oktober 2019 kl. 11:46 af: Kristian Holgersen

Selvom resultatet før skat falder med 68 procent, så bliver modegigant belønnet for at overgå analytikernes forventninger.

En af de absolutte modegiganter på nettet - Asos - har netop præsenteret nøgletallene for regnskabsåret 2018/19.

Mest iøjnefaldende er det måske, at resultatet før skat går hele 68 procent tilbage til godt 33 millioner britiske pund - svarende til 285 millioner kroner.

På forhånd havde analytikerne dog endnu lavere forventninger, så resultatet har fået Asos’ aktier til at stige markant fra morgenstunden, skriver Finans.

Gennem regnskabsåret har Asos været ramt af problemer på sine lagre i USA og Europa, og det har lagt en dæmper på salget.

- Det har været et afgørende regnskabsår for Asos, hvor vi har investeret markant i at ruste vores platform til fremtidig vækst, siger CEO for Asos, Nick Beighton, i en kommentar til regnskabet.

- Desværre har processen skabt flere operationelle udfordringer, end vi havde forventet. Men i de seneste måneder har vi gjort betydelige fremskridt, så selvom der stadig er meget, der skal gøres, er vi nu en god position forud for det kommende regnskabsår.

Trods operationelle problemer, så fortsatte omsætningen med at stige. I det netop overståede regnskabsår lå den på 2,7 milliarder pund - en fremgang på 13 procent i forhold til året før.

LÆS OGSÅ: Modegigant lukker alle sine amerikanske butikker
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her