Nyheder
Jobs


Minister afviser at give Amazon skattefordele


Foto: Foto: Christoffer Regild / Folketinget
Fredag den 16 oktober 2020 kl. 09:36 af: Kristian Holgersen

Når Amazon med al sandsynlighed kommer til Danmark, får den amerikanske gigant ikke rabat på skattebilletten, forsikrer minister.

I andre lande er den røde løber blevet rullet ud for Amazon. Men herhjemme afviser skatteminister Morten Bødskov (A) at subsidiere eller give skattefordele til den amerikanske gigant.

Det fremgår i et svar til Erhvervsudvalget.

- Som skatteminister er det min klare opfattelse, at uanset hvilken type virksomhed, man driver, og uanset hvem man er, skal man bidrage til fællesskabet, skriver Morten Bødskov og fortsætter:

- Det er derfor helt afgørende, at også verdens største og rigeste virksomheder betaler den skat, de skal, ligesom alle andre virksomheder. Hvis Amazon vælger at etablere sig i Danmark, vil de være omfattet af skattelovgivningen på samme vilkår som andre danske virksomheder inden for samme branche.

Ikke svenske tilstande

I FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel - er man bekymret over den måde, politikerne i Sverige forsøger at lokke store internetgiganter til landet.

Blandt andet fremhæver foreningen, at Facebook har fået et kæmpe milliontilskud til at opføre et datacenter, mens Amazon har klaget voldsomt over at blive set efter i sømmene af det svenske finanstilsyn.

Derfor bliver ministerens svar godt modtaget af direktøren i FDIH, Niels Ralund.

- Jeg har egentlig altid forventet, at Amazon skulle konkurrere på samme vilkår som danske virksomheder, når de lancerer her. Men efter jeg har set, hvordan virksomheden har presset de svenske myndigheder til yderst favorable vilkår, var jeg begyndt at have min tvivl. Derfor er det betryggende, at Morten Bødskov nu melder klart ud, siger Niels Ralund.

LÆS OGSÅ: Borgerlige politikere langer ud efter erhvervsministeren
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her