Nyheder
Jobs


Matas i parløb med førende netbutik efter store opkøb


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 13 april 2021 kl. 10:00 af: Kristian Holgersen

To it-selskaber er blevet opkøbt af Matas for et større millionbeløb. Det baner vejen for tæt samarbejde med førende netbutik.

Den digitale oprustning fortsætter i Matas, som netop har overtaget ejerskabet af to it-og indkøbsselskaber - Apo-It ApS og Web-Apo ApS - gennem datterselskabet Firtal.

Prisen lyder på 65,6 millioner kroner plus yderligere betingede vederlag på op mod 20 millioner, skriver Matas i en selskabsmeddelelse.

Med handlen bliver Matas en tæt samarbejdspartner med netbutikken Webapotek.dk, hvor de to nyerhvervede selskaber hidtil har stået for levering af it-systemer, logistik- og indkøbsydelser.

Ifølge E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv er Webapoteket.dk landets mest brugte apotek på nettet. Det blev stiftet af ægteparret Lars og Trine Persson. I dag sidder Trine Persson på apotekerbevillingen og 100 procent af ejerskabet, mens Lars Persson stod anført som ejer af de to solgte it-selskaber.

- Efterspørgslen efter sundhedsprodukter er eksploderet det seneste år - ikke mindst på nettet. Derfor tager vi nu det naturlige næste skridt for Firtal med opkøbet af en healthtech-platform og et samarbejde med Danmarks førende onlineapotek, siger Brian Andersen. Han bestyrelsesformand for Firtal Group og direktør for E-commerce i Matas.

Samarbejdet kommer til at betyde hurtigere levering af varer fra Webapoteket.dk, mens brugervenligheden bliver forbedret på selve netbutikken, lyder målsætningen fra Matas.

- Derudover vil Matas via datterselskaberne Web Sundhed ApS og Firtal Group samt de opkøbte IT- og indkøbsselskaber bidrage til at øge udvalget af varer på webapoteket.dk, fremgår det af selskabsmeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Matas-ejet selskab har åbnet første fysiske butik
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her