Nyheder
Jobs


Kontant krisehåndtering kan forfølge virksomheder


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 31 marts 2020 kl. 11:42 - Kilde: Børsen

Det kan ende med at give bagslag, hvis store virksomheder som Bestseller sætter hårdt mod hårdt i håndteringen af coronakrisen.

Store virksomheder risikerer at gøre alvorlig skade på deres omdømme i forsøget på at klare coronakrisen med skindet på næsen.

Sådan lyder advarslen fra flere eksperter i Børsen.

Bestseller er en af de virksomheder, som allerede har fået en del kritik for sin håndtering af coronakrisen. Trods milliardoverskud og en solid egenkapital har modegiganten valgt at fyre 750 medarbejdere og samtidig meddelt sine lejere, at der ikke bliver betalt husleje fra april.

- Forbrugerne har ofte en kort hukommelse, så det er ikke sikkert, at det her sætter sig i tøjsalget, siger Tobias Fibiger-Smidth til Børsen. Han er adm. direktør for reklamebureauet McCann.

- Men for Bestseller kan det godt få langtidseffekter for deres omdømme som arbejdsgiver. Mange vil tænke to gange, inden de lader sig ansætte der. Og mange af de tilbageværende ansatte er næppe ret stolte af deres arbejdsplads lige nu, siger han.

Har afvist kritikken

I flere omgange har Bestseller været ude at forklare, hvorfor en ellers velpolstret og overskudsgivende virksomhed må gribe til afskedigelser og stop af huslejebetalinger.

- Egenkapital er ikke det samme som penge på kontoen, har finansdirektør Thomas Børglum Jensen skrevet i en mail til Ekstra Bladet.

- Huslejeproblemstillingen er ikke særegen for Bestseller, det er en problemstilling, der har ramt hele detailkæden, og det er derfor regeringen har lavet hjælpepakker, som vi venter på bliver implementeret, skriver han og fortsætter:

- Det er det, vi er i dialog med vores udlejere omkring. Vi giver også henstand til de lejere, vi har, som er i samme situation, som os.

LÆS OGSÅ: Kritiserer Bestseller efter stor fyringsrunde


Link til artikel på Børsen

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her