Nyheder
Jobs


Kendisser tabte millioner på underskuds-burgereOnsdag den 16 maj 2018 kl. 09:45 - Kilde: Jyllands-Posten

Københavnsk burgerkoncept nåede aldrig at indfri de høje ambitioner. Nu viser årsregnskabet det samlede tab sort på hvidt.

På forhånd lignede det et lovende forretningseventyr, da den kendte milliardær Lars Seier Christensen gik sammen med den tidligere tv-kok Henrik Boserup i 2015.

Målet var at gøre spisestedet Juicy Burger til en kæde med 10 butikker og en reel konkurrent til mægtige McDonald's. Men tilbage i februar trak de sig ud af foretagenet- og konceptet forsvandt derefter fra markedet.

Nu viser det sig, at det kuldsejlede burger-eventyr har kostet millioner. Det skriver Jyllands-Posten. Ifølge regnskabet for 2017 endte Juicy Burger med et underskud på 7,1 millioner kroner før skat - også selvom ejerkredsen samme år pumpede 10 millioner ind i forretningen.

Juicy Burger nåede i sin levetid aldrig op på mere end to københavnske spisesteder, som lå i Kødbyen og ved biografen Palads. Et tredje sted på Frederiksberg var længe undervejs, men nåede aldrig at åbne.

Københavnerne behøver dog ikke gå forgæves efter burgere. Gennem de seneste år har flere nye burgerkæder skudt frem og skærpet konkurrencen. Det gælder blandt andet Grillen og Jagger.

Ingen pomfritter

Henrik Boserup, der er udlært fra Søllerød Kro og har været vært på flere madprogrammer, stiftede Juicy Burger i 2014.

Den nye burgerbar vakte opsigt ved at bruge en bolle med surdej, som adskilte sig ved at have en mere sprød overflade.

- Alle i København er meget inspirerede af den amerikanske diner-stil. Juicy Burger referer så lidt som muligt til USA. Vores burger er dansk. Med danske råvarer og et dansk udtryk, har Henrik Boserup sagt til Euroman.

Samtidig nægtede han også i flere år at servere pommes frittes for sine kunder, fordi han simpelthen ikke selv kunne lide den slags oliedryppende mad.

LÆS OGSÅ: Dansk burgerkæde fordobler overskuddet


Link til artikel på Jyllands-Posten

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her