Nyheder
Jobs


Jysk forretning tjener umådelig mange millioner


Foto: Skatepro
Onsdag den 7 april 2021 kl. 11:24 af: Kristian Holgersen

Overskuddet stiger med raketfart hos en dansk nichebutik, der samtidig skruer ned for de fysiske aktiviteter.

Den danske forretning Skatepro, som har solgt løbehjul, rulleskøjter, skateboards og en masse andet beslægtet udstyr siden 1996, oplever lige nu massiv medvind.

I det seneste årsregnskab kan virksomheden, som driver en stor webshop og en enkelt fysisk butik lidt uden for Aarhus, notere et samlet overskud på godt 55 millioner kroner efter skat.

Set i forhold til de foregående års resultater er der tale om et nærmest astronomisk beløb. Eksempelvis måtte Skatepro nøjes med et plus på 1,8 millioner tilbage i 2018.

- Fokus for 2020 var en tilbagevenden til rødderne, hvor vi solgte vores butik i København, skriver ledelsen blandet andet i årsberetningen.

For en håndfuld år siden luftede den adm. direktør, Carsten Schmidt, ellers planer om at åbne op mod 20 fysiske butikker inden for en overskuelig årrække. Den strategi er Skatepro tilsyneladende gået bort fra igen.

Men forretningen ser også ud til at trives i den nuværende konstellation. Særligt under coronakrisen, hvor nethandlen er braget frem.

- Samlet set havde COVID-19 en positiv indflydelse på Skatepro, hvilket resulterede i stigning i markedsandele, fremgår det af en kortfattet ledelsesberetning.

Holder på ejerskabet

I et interview med Børsen afviser Carsten Schmidt, at Skatepro er på vej til at blive solgt til en pengestærk ejer.

Det ville ellers være en oplagt fortsættelse på succeshistorien, og der har allerede været tilbud fra interesserede købere, fortæller direktøren.

- Det har aldrig været pengene. Det har aldrig været at skulle have en stor virksomhed. Det er nogle andre ting, der i virkeligheden rører sig. Vi vil understøtte en skatekultur og aktivere unge mennesker. Det er det, der driver os til hverdag, siger Carsten Schmidt til Børsen.

Skatepro blev stiftet af Jakob Høy Biegel i 1996. Godt femten år senere blev Carsten Schmidt en del af forretningen, da blev hentet ind som adm. direktør.

LÆS OGSÅ: Makkerpar tjener millioner på salg af deres indbringende livsværk
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her