Nyheder
Jobs


Illums Bolighus fastholder den indbringende millionkurs


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 14 januar 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Som en driftsikker maskine fortsætter Illums Bolighus med at trække tocifrede millionoverskud i land. Men omkostningerne stiger.

Illums Bolighus’ har gennem de senere år holdt en nogenlunde jævn fart på top- og bundlinjen.

Den udvikling fortsætter i det seneste årsregnskab for 2018/19, hvor åbningen af nye butikker og stigende omkostninger alligevel sætter lidt præg på nøgletallene.

I den danske del af Illums Bolighus stiger omsætningen med 3,4 procent til til 323 millioner kroner. Det skyldes primært et stigende salg på nettet og åbningen af to nye butikker i Hørsholm og shoppingcentret Field’s.

- I lyset af den generelle udvikling i detailhandlen vurderer ledelsen selskabets økonomiske udvikling som værende tilfredsstillende, fremgår det af årsrapporten.

Driften går tilbage

Med hvad der styrker toplinjen er også med til at svække driftsresultatet - og det giver anledning til en lille tilbagegang i det samlede resultat, som lander på 44,4 millioner.

- Der har i årets løb været fortsat fokus på omkostningsstyring, men de samlede kapacitetsomkostninger stiger som følge af opstart af nye forretninger med deraf følgende højere løn- og huslejeomkostninger samt investering i den digitale infrastruktur, fremgår det af årsrapporten.

Næste år forventer ledelsen en omsætnings- og resultatudvikling på niveau med 2018/19, hvilket dækker over et stigende pres på den fysiske detailhandel og vækst på nettet.

Illums Bolighus har seks danske butikker. Derudover er der butikker i Norge, Sverige og Tyskland, som ikke indgår i de nævnte regnskabstal.

LÆS OGSÅ: Illum taber millioner - men alarmklokkerne er tavse




Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her