Nyheder
Jobs


Ikea går videre med nyt genbrugskoncept


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 14 oktober 2020 kl. 11:48 - Kilde: Flere medier

Hvis folk er trætte af deres gamle Ikea-møbler, så vil den svenske boliggigant gerne købe dem tilbage. Det er idéen bag nyt koncept.

Gamle stole, reoler og bogkasser, der har stået så længe i stuen, at de skal skiftes ud, kan fremover ryge retur til butikken.

På det britiske og irske marked har Ikea nemlig tænkt sig at købe brugte møbler tilbage fra kunderne for enten at sælge dem videre til nedsat pris, eller sende de slidte materialer direkte til genbrug.

Det skriver flere britiske medier - herunder The Guardian og BBC.

Konceptet “Buy Back”, som bliver rullet ud på dagen for black friday, er en del af strategien for bæredygtighed hos den svenske boliggigant. For et par år siden blev konceptet afprøvet i Australien, hvor det nu er blevet landsdækkende. 

- Bæredygtighed er det afgørende spørgsmål i vores tid, og Ikea er forpligtet til at være en del af løsningen, siger Peter Jelkeby til The Guardian. Han er landechef i Ikea for Storbritannien og Irland.

- Med lanceringen af ​​”Buy Back-konceptet giver vi mange flere Ikea-produkter nyt liv og skaber vi en løsning, der gør det at leve bæredygtigt mere overkommeligt, siger han.

Kunderne får dog ikke kontanter i hænderne, når de sælger deres gamle møbler, men derimod en voucher til Ikea. Beløbet afhænger af møblernes stand - men 50 procent af nyprisen er det maksimale. Godt brugte møbler giver 30 procent.

LÆS OGSÅ: Ikea skyder millioner ind i dansk virksomhed
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her