Nyheder
Jobs


Hårdt ramt kæde lukker butikker og skal have ny direktør


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 13 januar 2020 kl. 11:05 - Kilde: Finans

En underskudsramt kæde ryster posen. Flere butikker lukker, direktøren stopper og hovedkontoret flytter.

Undertøjskæden Femilet, som ikke har ikke tjent penge i over 10 år, gør nu en større indsats for at komme tilbage på rette spor.

Det skriver Finans.

Tre af kædens 21 butikker lukker, mens de resterende bliver opdateret til et nyt koncept. Samtidig stopper direktøren, Rasmus Johanson, efter 10 år.

- Dette sker i lyset af, at en lang række projekter er tilendebragt og næste skridt for organisationen er en tilpasning til den nye hverdag med etablering af en mere simpel salgsorganisation, skriver Femilet blandt andet til Finans.

Femilet flytter også hovedkontoret fra Ikast til Aarhus, hvor der åbner en ny flagskibsbutik senere på måneden.

Sikrer driften

Heller ikke i årsregnskabet for 2018 lykkedes Femilet med at bryde en stime af lutter røde bundlinjer, der nu har varet i over ti år.

Denne gang lød tabet på 5,4 mio. kroner. Godt nok er det lidt bedre end de 8,4 mio. fra 2017, men ledelsen vendte stadig tommelfingeren nedad.

- Tabet anses som utilfredsstillende og lever ikke op til forventningerne, fremgår det af ledelsesberetningen, hvor markedet bliver beskrevet som under pres.

Siden 2010 har Femilet været ejet af franske Chantelle, og de har tænkt sig at holde hånden under den danske kæde og sikre driften på lang sigt, fremgår det af årsrapporten.

Femilet blev grundlagt helt tilbage i 1923.

LÆS OGSÅ: Lingeri-koncern lander rekordoverskud og bliver sponsor for to lodne pukler


Link til artikel på Finans

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her