Nyheder
Jobs


Hackergruppe kræver løsesum af BauhausOnsdag den 23 juni 2021 kl. 09:54 - Kilde: Børsen

Bauhaus er under angreb: Medarbejderne er lukket ude af systemerne, og en kendt hackergruppe kræver nu løsesum for at slippe taget.

Lørdag morgen blev byggemarkedskæden Bauhaus udsat for et alvorligt hackerangreb, som har spærret medarbejdernes adgang til it-systemerne.

Til Børsen forklarer den adm. direktør, Mads Jørgensen, at situationen stadig er kritisk. Den russiske hackergruppe Revil, som sandsynligvis står bag angrebet, kræver løsesum for at give Bauhaus kontrollen tilbage.

- Det var vand at være igennem corona i forhold til det her, siger Mads Jørgensen til Børsen.

I øjeblikket forsøger Bauhaus at genskabe systemerne ved hjælp af backup fra serverne. Hvor længe operationen kommer til at vare er uvist.

- Vi arbejder på højtryk med at adressere IT-udfordringerne. Det er for tidligt at sige noget om, hvor længe vi skal bruge på at få systemerne fuldt tilbage. Vi kan også løbe ind i kapacitetsbegrænsninger på den korte bane ved den nøddrift vi kører med vores it- og betalingssystemer, siger Mads Jørgensen i en pressemeddelelse.

Kæmper for at holde åbent

Indtil videre har Bauhaus formået at holde meget af forretningen kørende gennem hackerangrebet. Alle de fysiske byggemarkeder holder åbent som normalt, men på nettet er det lidt mere omstændigt.

På Bauhaus.dk bliver kunderne onsdag morgen informeret om længere leveringstider og et midlertidigt stop for afhentning af varer købt på nettet gennem Click & Collect-konceptet.

- Som det er nu, kan man stadig køre i Bauhaus, foretage sine indkøb, betale og køre hjem igen. Vores webshop fungerer også, men vi forventer længere leveringstider end normalt, siger Mads Jørgensen og fortsætter:

- Vi beder også kunderne have ekstra tålmodighed med vores kundesupportcenter, der modtager rigtig mange opkald og mails i øjeblikket, og som også kæmper med begrænset adgang til it-systemerne.

Bauhaus har 18 danske byggemarkeder.

LÆS OGSÅ: Hackerangreb sender bundlinjen i Bahne til tælling


Link til artikel på Børsen

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her