Nyheder
Jobs


Fra i dag gælder nye retningslinjer for detailhandlen


Foto: detailfolk.dk
Fredag den 25 september 2020 kl. 11:31 af: Kristian Holgersen

Særlige opsynsfolk er en del af helt nye retningslinjer for detailhandlen. - Det er vigtigt, at vi holder fast, siger minister.

For at svække udbruddet af coronavirus har regeringen fremlagt et sæt nye retningslinjer for detailhandlen, som træder i kraft fredag.

Det betyder blandt andet, at forbrugerne kan støde på særlige opsynsfolk, der får til opgave at sørge for håndsprit, forhindre kødannelse og i det hele taget opfordre til sikker afstand mellem kunderne i butikker og storcentre på over 2.000 m2.

Desuden opfordres dagligvarehandlen også til at sætte skilte op, hvor det fremgår, at man kun bør handle én person ad gangen.

- Det er vigtigt, at vi holder fast nu og står sammen om at holde afstand og leve op til retningslinjerne, så vi kan holde så meget af dansk erhvervsliv åbent som muligt, siger erhvervsminister Simon Kollerup (A) i en pressemeddelelse.

- Vi skal stadig kunne handle og holde gang i hjulene hos både den lokale brugs og storcentret, men det skal ske på en forsvarlig måde. Sådan så både medarbejdere og kunder kan føle sig trygge. Jeg forstår godt, hvis man er ærgerlig over, at vi nu igen skal til at indrette vores liv efter corona. Det er jeg også. Men dansk erhvervsliv har vist, at man er opgaven voksen, siger han.

Gule veste i butikkerne

For at leve op til retningslinjerne kommer dagligvarekoncernen Coop til at have opsynsfolk iført gule veste i 70 butikker, skriver Ekstra Bladet.

Det handler om butikker i kæderne Kvickly og Superbrugsen.

- Opsynspersonen vil gå rundt ved indgangen og have til opgave at vejlede os alle i at huske at bruge håndsprit og ikke klumpe sammen, siger Lars Aarup. Til Ekstra Bladet. Han er kommunikations- og analysechef i Coop.

Regeringen har udarbejdet retningslinjerne med hjælp fra erhvervslivet og synhedsmyndighederne.

LÆS OGSÅ: En særlig branche er coronakrisens store taber
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her