Nyheder
Jobs


Formanden for Pandora siger stop


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 13 marts 2019 kl. 10:52 af: Kristian Holgersen

Han sad i formandsstolen under Pandoras vilde optur, men også da kurverne knækkede sidste år. Nu vil han forlade virksomheden.

Peder Tuborgh er snart fortid som bestyrelsesformand i Pandora. Det fremgår af en meddelelse fra smykkegiganten onsdag.

På den årlige generalforsamling i Pandora, som bliver afholdt i dag, vil han adressere initiativer, der “vil sikre fortsat fornyelse af selskabets bestyrelse”, hedder det.

- Pandora var været igennem en bemærkelsesværdig udvikling over de seneste fire år. Vi har fordoblet omsætningen, udvidet vores forretning betydeligt inden for detailleddet og er blevet verdens mest kendte smykkebrand, siger Peder Tuborgh.

- Det generelle detailmarked har også undergået en hastig forandring med udviklingen af e-handel og globalisering, og vores brand er blevet udfordret.

- Når vores nye CEO, Alexander Lacik, er kommet ombord, og vi begynder at se resultaterne af Programme NOW, er fundamentet for en succesfuld brand turnaround på plads. Så vil det være rette tid til, at jeg giver stafetten videre til en ny formand, siger han.

Stilstand i væksten

Da Peder Tuborgh kom til Pandora i 2014 var virksomheden midt i en større optur. Sidste år begyndte udviklingen dog at gå den modsatte vej.

Smykkegiganten måtte for første gang i fem år notere en stilstand i væksten Det fik ledelsen til at sætte en spareplan i værk for at hente 1,2 milliarder kroner, skrev Ritzau ifølge Avisen.dk i februar.

- Med Programme NOW igangsætter vi øjeblikkelige og stærke initiativer som svar på de skuffende resultater i 2018, udtaler driftsdirektør Jeremy Schwartz i årsrapporten for 2018.

- Vi er overbeviste om, at denne omfattende transformation af selskabet vil tilføre ny energi til Pandora, få os tilbage til bæredygtig vækst og understøtte vores høje indtjening, fortsætter han.

Pandora, der gennem året har nedjusteret to gange, opnåede et driftsresultat på 7,4 milliarder kroner i 2018 - en nedgang på mere end en milliard. Omsætningen nåede 22,8 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Her er Pandoras nye topchef
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her