Nyheder
Jobs


Foreningen bag omkring 100 tøjbutikker går konkurs


Foto: Colourbox
Mandag den 30 marts 2020 kl. 10:21 - Kilde: Ritzau ifølge JV

Flere butikker i stor tøjkæde får svært ved at betale regningerne, så derfor trykker indkøbsforeningen på konkurs-knappen.

En konkurs har ramt Dress Partner, som er indkøbsforening for Din Tøjmand. Det skriver flere medier på baggrund af et telegram fra Ritzau.

Normalt ville selskabet være i stand til at håndtere, at en enkelt eller to butikker ikke kunne betale regningerne, fortæller Thomas Hagesen. Han er adm. direktør i Dress Partner.

- Men når Danmark lukker ned, og der sker et massivt fald i detailomsætningen på én gang, så kan vi se, at vi vil få flere dårlige betalere på én gang, og det kan vi ikke klare, siger han til Ritzau ifølge Jydske Vestkysten.

Din Tøjmand er en frivillig kæde af omkring 100 selvstændige butikker, som ikke bliver direkte ramt af konkursen. En af dem ligger i Rønne, hvor indehaveren “fortsætter ufortrødent.”

- Jeg var allerede inden det her på vej over i en ny kæde. Nu kommer det skifte bare til at gå lidt hurtigere, siger Jan Bidstrup til Bornholms Tidende. Han har butikken Din Tøjmand by Jan og Nalle.

Fusion under opsejling

To tredjedele af butikkerne i Dress Partner var en del af konceptet Din Tøjmand, mens resten var tilsluttet selskabet med en helt selvstændig profil.

I perioden inden konkursen blev der arbejdet på en mulig sammenlægning med den landsdækkende tøjkæde Mr. Det fremgår af selskabets årsrapport fra sidste år, hvor underskuddet lyder på godt en million kroner.

- Resultatet anses som utilfredsstillende, men skyldes udelukkende engangsomkostninger i forbindelse med implementering af den planlagte spareplan, herunder primært engangsomkostninger ved fraflytning af lejemål på Stamholmen, skriver ledelsen.

Dress Partner blev stiftet tilbage i 1990.

LÆS OGSÅ: Så mange konkurser ramte tøjforretningerne i skrækåret 2019


Link til artikel på Ritzau ifølge JV

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her